Volledig scherm
© YouTube

Bourbon-bodyguard laat koppen rollen

Nadat bodyguard Mike Banning (Gerard Butler) eigenhandig het bezette Witte Huis heeft bevrijd in Olympus Has Fallen, zijn hij en de president (Aaron Eckhart) beste matties.

Actie

  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  • Ster beoordeling
  London Has Fallen

Zo voorziet de president zijn beschermer, die bijna vader wordt, van pedagogische tips en trucs. Het staat een professionele werkrelatie niet in de weg. Als ze in Londen doelwit worden van een terroristische aanslag, blijkt de Amerikaanse president namelijk een stuk lastiger om te leggen dan andere wereldleiders. Die hebben natuurlijk geen schietende en messentrekkende Mike Banning aan hun zijde, hard als hij is dankzij 'bourbon en slechte keuzes'. Zei Banning niet van tevoren al dat Londen 'een potentiële klotezooi' werd?

Bij de explosieve maar verder weinig interessante opvolger London Has Fallen is niet bezuinigd op kogels, granaten, executies en exploderende bezienswaardigheden als Westminster Abbey. De bodyguard en de president blijven lachen terwijl het aantal (burger)slachtoffers steeds verder oploopt. Hadden die terroristen maar op moeten rotten naar Verweggistan, aldus Banning. 

Hoofdrollen: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman.