Volledig scherm
De as van David Bowie wordt op Bali uitgestrooid. © Photo News

Bowie wilde boeddhistische crematie op Bali

UpdateDe as van de onlangs overleden zanger David Bowie moet op het Indonesische eiland Bali worden verstrooid. Dat meldden Amerikaanse media zaterdag op basis van zijn testament. Bowie laat 100 miljoen dollar (ruim 92 miljoen euro) na en het grootste deel daarvan gaat naar zijn familie.

Volledig scherm
David Bowie en zijn vrouw Iman. © Photo News
Volledig scherm
Veel fans wereldwijd herdenken de zanger. © EPA

In het testament staat dat Bowie volgens 'boeddhistische rituelen' op Bali wilde worden gecremeerd. Als dat niet mogelijk is, moet in elk geval zijn as daar worden verstrooid. Bij het testament zit echter ook een overlijdensakte waarin staat dat de crematie al op 12 januari plaatsvond. Dat zou dan in New York zijn gebeurd.

Weduwe
Volgens het testament krijgt zijn weduwe Iman Abdulmajid Jones ongeveer de helft van zijn nalatenschap en zijn dochter en zoon elk een kwart. Verder krijgen zijn persoonlijke assistent en een verzorger van een van zijn kinderen een geldbedrag.

Bowie verloor zijn hart aan Bali toen hij daar samen met Iggy Pop op vakantie was in de jaren tachtig. Hij was zo onder de indruk van het eiland dat hij later op het Caribische eiland Mustique een huis in Indonesische stijl liet bouwen.

Bowie, wiens echt naam David Robert Jones was, overleed 10 januari op 69-jarige leeftijd in New York aan de gevolgen van kanker.