Boyband Fource
Volledig scherm
Boyband Fource © xxx

Boyband Fource eindigt in top 5 Junior Eurovisiesongfestival

Het zag er naar uit dat ze in de middenmoot zouden eindigen, maar de Nederlandse boyband Fource heeft toch een vierde plek weten te bemachtigen op het Junior Eurovisiesongfestival.

De vier stoere knapen wonnen in september het Junior Songfestival. Dat leverde de groep, gevormd door Max, Jannes, Niels en Ian, een tripje naar Georgië op. Daar mochten ze vanavond, in de bloedstollende finale, hun muzikale talent wereldwijd ten gehore brengen met het nummer Love Me. Ze namen het op tegen vijftien andere landen en waren als derde aan de beurt.

Hoewel het er in eerste instantie op leek dat de mannen ergens in de middenmoot zouden belanden, kwam er plots een ommekeer in de aantal toegewezen punten. Van de online-stemmers kregen de Nederlandse jongens zelfs de meeste stemmen. Daardoor belandden ze alsnog op de vierde plek. 

Het festival, dat werd gehouden in het Olympisch Paleis in de Georgische hoofdstad Tblisi, werd live uitgezonden op NPO 3. Het was dit jaar voor het eerst mogelijk om op het eigen land te stemmen. De animo daarvoor was dusdanig groot, dat de website overbelast raakte. De organisatie riep op sociale media mensen die het niet lukte hun stem uit te brengen op dit te blijven proberen.

Prijs

De Russische Polina Bogusevitsj ging ervandoor met de winst. Met haar nummer Wings wist ze zowel de vakjury als de online-stemmers te overtuigen.

Nederland won tot nu toe eenmaal het Junior Songfestival, dat voor het eerst in 2003 werd georganiseerd. In 2009 sleepte Ralf Mackenbach de eerste prijs in de wacht met zijn nummer Click Clack.