Volledig scherm
© REUTERS

Boze Empire-acteur Jussie Smollett geeft eerste interview na ‘mishandeling’

Acteur Jussie Smollett heeft zich op de Amerikaanse televisie voor het eerst uitgesproken over zijn mishandeling vorige maand. Hij is vooral boos omdat veel mensen volgens hem twijfelen aan zijn verhaal. 

De 36-jarige Smollett, vooral bekend door zijn rol in de serie Empire, kreeg in de nacht van 29 januari op straat in Chicago racistische en homofobe beledigingen naar zijn hoofd geslingerd. Daarna werd hij geslagen, goten de twee aanvallers een onbekende chemische substantie over hem heen en bond één van hen een touw om zijn nek. Een verhaal dat inmiddels niet iedereen zomaar van hem aan lijkt te nemen. 

,,Hoe kan het dat jullie me niet geloven? Dat er mensen twijfelen aan mijn verhaal?’’, vertelde de acteur tijdens een exclusief interview met Good Morning America. ,,Daarna was het niet meer of het wel de waarheid was, maar dat veel mensen het simpelweg niet wilden zien’’, gaat de acteur verder. 

Direct na het incident kreeg Smollett veel steunbetuigingen van vrienden en collega's, maar de laatste weken trekken steeds meer mensen zijn verhaal in twijfel omdat er te weinig bewijs voor de mishandeling zou zijn. De politie van Chicago laat weten dat er onduidelijkheden in het verhaal van de acteur zouden zijn en zegt nog niet genoeg aanknopingspunten te hebben om het onderzoek af te ronden.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (53%)
  • Maan - Ik kom eraan (16%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
31432 stemmen