Volledig scherm
Jonathan Banks speelt de crimineel Mike in de series Breaking Bad en Better Call Saul. © PR

Breaking Bad-ster te zien in Nederlands epos Redbad

Breaking Bad-ster Jonathan Banks (70) vertolkt de schurkenrol in de Nederlandse film Redbad. De Amerikaanse acteur speelt de 'genadeloze koning van de Franken' Pepijn, laat distributeur Splendid weten.

De rol is een kolfje naar Banks' hand, want hij speelde in de misdaadseries Breaking Bad en Better Call Saul als de crimineel Mike. Voor het historische epos Redbad gaat de 70-jarige acteur terug in de tijd. De film van Roel Reiné speelt zich af in de achtste eeuw, toen christelijke Franken een bloedige strijd uitvochten met heidense volkeren in Noord-Europa.

Redbad draait om de gelijknamige Friese held die met Vikingen ten strijde trekt tegen christelijke Franken, die hun geloof met geweld willen verspreiden. Tegelijkertijd zet Redbad vraagtekens bij de rituelen van zijn eigen mensen, niet in het minst omdat deze zijn vriendin Fenne willen offeren.

Gijs Naber speelt de titelrol in de historische film. Daarnaast zijn er belangrijke rollen weggelegd voor Derek de Lint, Huub Stapel, Loes Haverkort en Lisa Smit. Redbad verschijnt komende zomer in de bioscoop.