Brits prinsesje Charlotte klaar voor haar eerste schooldag

VIDEOEr staat het Britse prinsesje Charlotte (4) vandaag een spannende dag te wachten: ze gaat voor de eerste keer de schoolbanken in. Samen met haar ouders en haar twee jaar oudere broer prins George maakte het meisje haar entree op een chique privéschool, waar het overigens stikte van de pers.

Gehuld in hun donkerblauwe schooluniformen werden prinses Charlotte en prins George vanochtend warm ontvangen door het schoolhoofd van Thomas’s Battersea, een privéschool in Londen. En de twee werden niet alleen verwelkomd door het schoolhoofd, de Britse pers had zich ook verzameld om het bijzondere moment vast te leggen.

Charlotte ontdekte de pers al snel en verschuilde zich veilig achter haar moeder Kate. Dat deed ze echter wel nadat ze voorzichtig zwaaide naar alle geïnteresseerden om haar heen en een ondeugend glimlachje op haar gezicht tevoorschijn toverde. 

De chique privéschool van prinses Charlotte en prins George mag wat kosten: voor maar liefst 7500 euro per kwartaal worden de kinderen op het hoogste niveau opgeleid. Zo krijgen ze uiteenlopende vakken als kunst, theater, ballet, computerwetenschappen en Frans. Ook staat de school stil bij de natuur en worden er zelfs lessen in het bos gegeven.

Volledig scherm
Prinses Charlotte (links) met haar broertje prins George en hun ouders William en Kate. © AP
Volledig scherm
Charlotte wordt ontvangen door het schoolhoofd. © REUTERS
Volledig scherm
Prinses Charlotte (links) met haar broertje prins George.. © AFP
Volledig scherm
Prinses Charlotte. © AP
  1. Onbegrip over DWDD-betoog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Onbegrip over DWDD-be­toog over ouderwets en te weinig divers Friends

    Komende week is het precies 25 jaar geleden dat de legendarische serie Friends begon; reden genoeg voor De Wereld Draait Door om aandacht te besteden aan de reeks. Adra Kaya van Yung DWDD ging langs bij mediawetenschapper Dan Hassler-Forest van de Universiteit Utrecht en die stelde dat Friends in 2019 niet meer kan. Op sociale media heerst veel onbegrip over zijn betoog: ‘Heeft deze vent überhaupt ooit Friends gekeken?’