Jean Alexander werd 90 jaar.
Volledig scherm
Jean Alexander werd 90 jaar. © Photo News

Britse actrice Jean Alexander (90) overleden

De Engelse actrice Jean Alexander is gisteren op negentigjarige leeftijd in Southport overleden. Bij de televisiekijkers was ze voor alles bekend als de scherp van de tongriem gesneden Hilda Ogden uit de tv-serie Coronation Street.

Jean Alexander (links) als Hilda Ogden in Coronation Street.
Volledig scherm
Jean Alexander (links) als Hilda Ogden in Coronation Street. © Photo News

Alexander speelde de huisvrouw Hilda - met krulspelden in en hoofddoek om - van 1964 tot 1987. De actrice wordt algemeen beschouwd als het meest iconische karakter uit de inmiddels 56-jarige geschiedenis van de serie.

Na Coronation Street speelde ze gedurende 22 jaar de rol van Auntie Wainwright in de komische tv-serie Last of the Summer Wine. Jean Hodgkinson, zoals ze eigenlijk heette, speelde daarnaast nog enkele filmrollen.

Volledig scherm
© Photo News
Volledig scherm
© Photo News
  1. Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’
    video

    Steven na Boer Zoekt Vrouw overspoeld met mailtjes: ‘Ik heb niet de rust ze allemaal te lezen’

    Boer Zoekt Vrouw-kandidaat Steven zit na de uitzending van zondag, waarin te zien was hoe boerin Annemiek hem wegstuurde, met een ontplofte mailbox. Hij kreeg zo veel berichten van kijkers, dat hij ze nog niet allemaal heeft kunnen lezen. Volgens de redactie van de boerendatingshow gaat het om ‘lieve berichtjes’ die Steven via de mail en social media ontvangt en is hij totaal overdonderd.