Britse boeienkoning stikt bijna tijdens Britain's Got Talent

videoDe Britse ontsnappingskunstenaar Matt Johnson (43) heeft gisteren met een levensgevaarlijke act voor grote paniek gezorgd tijdens de halve finale van Britain's Got Talent. Johnson, die met zijn hoofd in een met water gevulde helm zat die vast zat aan een stalen harnas vol hangsloten, stikte bijna tijdens zijn heftige optreden. 

Volgens Britse media stonden de hulpdiensten al in de coulissen van de show klaar om de naar adem happende Johnson uit zijn benarde positie te bevrijden. Uiteindelijk slaagde de onverschrokken boeienkoning er pas na 2 minuten en 21 seconden in om het potentieel levensbedreigende hoofddeksel van zijn rood aangelopen hoofd te trekken. Extreem laat, omdat uit eerdere trainingen zou zijn gebleken dat het kritische punt van de ontsnapping maximaal 1 minuut en 45 seconden is. 

De bloedstollende act werd maandag door miljoenen Britten gevolgd, waarna een 'tsunami' van positieve en negatieve reacties volgden op sociale media. Positieve vanwege het gevaar van de act en negatieve omdat kijkers bang zijn dat dergelijke fratsen kinderen inspireren soortgelijke trucs uit te halen. Hoe dan ook mag Johnson, die in de studio een staande ovatie kreeg van de jury en het  publiek, door naar een volgende ronde. Naderhand omschreef hij zijn bijna mislukte optredens als volgt: ,,Op een gevaarlijksheidsschaal van nul tot tien, zit deze act minstens op 100.''

Volledig scherm
© screenshot YouTube Britain's Got Talent.
Volledig scherm
© screenshot YouTube Britain's Got Talent.