Britse rapper door het lint bij awardshow, gooit champagne en microfoon in publiek

VideoDe Britse rapper Slowthai ligt zwaar onder vuur nadat hij gisteravond volledig uit zijn slof schoot bij de NME Awards in Londen. De 25-jarige artiest had net de Held van het jaar-prijs in handen gekregen, toen iemand uit het publiek iets naar hem riep. Volgens de BBC deed dat de stoppen doorslaan bij de rapper: hij gooide onder meer zijn microfoon en glas in de zaal en werd agressief. 

Slowthai, die eigenlijk Tyron Kaymone Frampton heet, maakte tijdens de jaarlijkse NME Awards al geen goede beurt. Voor zijn woedeaanval maakte hij het de presentatrice – de Canadese comédienne Katherine Ryan – al erg ongemakkelijk met enkele vrouwonvriendelijke opmerkingen. 

De muzikant vroeg de gastvrouw onder meer om zijn parfum te ruiken en sloeg zijn armen om haar heen. Voordat Slowthai het podium afliep, zei hij tegen Ryan: ,,Als je vanavond wat wil doen, moet je me komen opzoeken.’’

Beveiligers

Later op de avond liep het echter helemaal uit de hand. Toen een bezoeker in de zaal iets riep naar de rapper, sprong Slowthai het publiek in om de toeschouwer gewelddadig te confronteren. Tijdens de woordenwisseling gooide Slowthai onder meer zijn microfoon en glas champagne in de zaal.

Slowthai, die de toeschouwer ook dreigde in elkaar te slaan, moest uiteindelijk onder controle worden gehouden door verschillende beveiligers.

Prijzen

De rapper, die het afgelopen jaar nog op Down the Rabbit Hole stond, won bij de awards nog een prijs voor zijn nummer Deal Wiv It, dat hij maakte met Mura Masa. In oktober vorig jaar stond de rapper voor het laatst in Nederland, in het Amsterdamse Paradiso.

Net als Slowthai, vielen ook Taylor Swift, Lana del Rey en Billie Eilish gisteren in de prijzen.

Slowthai op de NME Awards 2020.
Volledig scherm
Slowthai op de NME Awards 2020. © Dave Benett/Getty Images