Volledig scherm
© Instagram Sussex Royal

Britse royals lanceren nieuw platform voor jongeren in mentale crisis

Prins William, hertogin Kate, prins Harry en hertogin Meghan hebben een nieuwe sms-hulplijn opgezet met de naam Shout, bedoeld om mensen te helpen die in een mentale gezondheidscrisis verkeren. De hulplijn zal 24 uur per dag beschikbaar zijn en wordt helemaal gerund door vrijwilligers.

Prins William maakte de start van het project bekend in een video op Instagram. ,,Drie jaar geleden begonnen Catherine, Harry en ik de Heads Together-campagne met onze geweldige sponsors,’’ schrijft de hertog van Cambridge bij de video. Met die campagne wilden de drie het makkelijker maken om te praten over mentale gezondheid en de Shout-dienst zal in diezelfde trant verder gaan.

De dienst staat open voor iedereen, maar is vooral gericht op jongeren en jong volwassenen. De royals beginnen nu met een vrijwilligersgroep van duizend mensen, maar willen dat opbouwen naar vierduizend mensen. ,,Het kloppende hart van Shout is een geweldige landelijke vrijwilligersgemeenschap, een die moet groeien om ons te helpen om nog meer mensen te ondersteunen die in crisis verkeren. Ik hoop dat velen van jullie ons zullen vergezellen en deel willen uitmaken van iets heel speciaals,’’ sluit William zijn boodschap af.

  1. Zangeres Rondé kan zich met lied eindelijk uiten over verlies vader: ‘Vergeet nooit de warmte’

    Zangeres Rondé kan zich met lied eindelijk uiten over verlies vader: ‘Vergeet nooit de warmte’

    De Utrechtse band Rondé heeft een opvallend persoonlijk nummer uitgebracht voor de vader van frontvrouw Rikki Borgelt, die elf jaar geleden overleed aan kanker. Rikki, toch al geen prater, kon zich daarover jarenlang nauwelijks uiten. In All that was left doet ze dat alsnog. ‘Het nummer omschrijft voor mij heel goed het gevoel van je alleen voelen. Alsof er niets meer overblijft behalve jijzelf.’