Volledig scherm
Gordon tijdens de boekpresentatie van zijn boek met de titel Gordon, biografie van een entertainer. © ANP

Broer Gordon zet kort geding over omstreden biografie door

Johny Heuckeroth zet het kort geding tegen zijn broer Gordon door. De zitting staat gepland op 3 april. Johny eist dat de biografie van Gordon uit de handel wordt genomen, vertelt zijn advocaat Mathieu Wakim tegen Shownieuws.

,,We hebben geprobeerd er onderling uit te komen. Dat is niet gelukt. Nu is het afwachten tot de zaak behandeld wordt door de rechter." Johnny eist niet alleen dat de boeken uit de handel worden genomen. Hij wil ook een rectificatie afdwingen en hij wil dat een familiefoto uit het boek wordt verwijderd. Tot slot eist hij een voorschot op een schadevergoeding.

In het boek zegt Gordon onder meer dat hij in zijn jeugd is misbruikt en dat hij vermoedt dat zijn broer en zussen ook het slachtoffer van dat misbruik waren. Johny ergert zich vooral aan de passages over zijn ouders. Wakim: ,,Wat Gordon over zijn vader schrijft is in strijd met de waarheid en dat niet alleen, het is ook heel kwetsend. Er is nog maar een persoon die voor hem kan opkomen en dat is John Heuckeroth.''

De entertainer kan de rechtszaak nog voorkomen door zijn excuses aan te bieden aan zijn broer. ,,Als hij zegt dat hij het zo niet heeft bedoeld en dat hij dacht dat het zijn eigen waarheid was, dan kan ik er wel mee leven. Dan is het oké. Ik zit er toch helemaal niet op te wachten om naar de rechter te gaan. Dat wil je toch niet? Soms moet je."

  1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

    Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

    Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.