Volledig scherm
© Vanity Fair

Bruce Jenner als supervrouw op de cover van Vanity Fair

Bruce Jenner (65), de transseksuele ex-stiefvader van realityster Kim Kardashian, zweeg lang over zijn geaardheid. Maar sinds hij recent uit de kast kwam als 'vrouw in een mannenlijf' mag iedereen weten hoe prettig de voormalige olympisch kampioen zich voelt met 'haar' nieuwe identiteit. Ex-tienkampatleet Bruce poseerde als de vamp Caitlyn voor de cover van glossy Vanity Fair. ,,Iedereen mag nu weten hoe lekker ik in mijn vel zit'', zegt ze.

Volledig scherm
Bruce voor de operatie. © AP

Van de fotoshoot is vandaag een korte making off-filmpje vrijgegeven door Vanity Fair. Daarin is te zien dat Bruce Jenner als een volleerd vrouwelijk model voor de camera's kronkelt in diverse spannende en supervrouwelijke setjes zoals een spierwitte body. De glamourfoto's zijn gemaakt door de wereldberoemde fotografe Annie Leibovitz.

Op de site van Vanity Fair komt Caitlyn kort aan het woord. ,,Dit is wie ik echt ben'', aldus Jenner die recent een geslachtsveranderende ingreep onderging. De operatie, op 15 maart, duurde in totaal 10 uur. ,,Ik kreeg naderhand een paniekaanval, omdat ik dacht 'wat heb ik mezelf in vredesnaam aangedaan'. Dat gevoel ebde langzaam weg''. 

Kersverse Caitlyn schakelde toch maar een psycholoog in. ,,Die vertelde dat de paniekgevoelens vooral door de narcose kwamen. Dat stelde me een beetje gerust''. Aan het blad vertelt ze ook waarom ze besloot zich te laten opereren. ,,Ik had geen zin om op mijn sterfbed spijt te krijgen van verkeerde keuzes in m'n leven''. En: ,,Hier sta ik voor de volle honderd procent achter''.

Nieuwe koers
Caitlyn benadrukt dat haar zes kinderen inmiddels vrede hebben met haar nieuwe koers. Het gaat Burt (36) en Cassandra (34) uit het eerste huwelijk met Chrystie, en Brandon (33) en Brody (31) die Jenner kreeg met vrouw nummer twee: Linda. Bruce Jenner was van 1991 tot begin 2015 getrouwd met Kris Jenner (59). Samen kregen ze twee kinderen: Kendall (19) en Kylie (17). Kris was eerder getrouwd met Rob Kardashian. Samen kregen ze vier kinderen: Kourtney (36), Kim (34), Khloé (30) en Rob (28).

Het nummer van Vanity Fair waarin Caitlyn schittert verschijnt deze zomer.