Volledig scherm
Bruce Springsteen © Robert Altman/Invision/AP

Bruce Springsteen naar Den Haag

Rockster Bruce Springsteen geeft komende zomer zijn 25ste concert in Nederland. Op 14 juni staat The Boss (66) met zijn E Street Band op het Malieveld in Den Haag, zo kondigde de zanger aan op zijn website.

Springsteen is momenteel bezig aan een Amerikaanse tour, die is gewijd aan zijn dubbel-lp The River uit 1980. Eind vorig jaar verscheen er een box met dvd's en cd's, The Ties that Bind. In de VS speelt Springsteen elke avond integraal het volledige album The River, dat bestaat uit 20 nummers. Normaal gesproken kan het Europese publiek dat straks ook verwachten.

Het is dit jaar 41 jaar geleden dat Springsteen Nederland voor het eerst aandeed. Dat was in 1975 in Amsterdam (Rai). Zijn laatste optreden op Nederlandse bodem was in het Goffertpark in Nijmegen, in 2013.

Kaartjes
De kaartverkoop begint vrijdag 12 februari om 10.00 uur 's ochtends. Tickets zijn vanaf 79 euro te verkrijgen. Hoeveel kaarten er in totaal beschikbaar zijn is nog niet bekend. Ook de setlist blijft voorlopig nog een verrassing.

,,Springsteen wilde graag een outdoor concert. In Nederland zijn daar twee geschikte locaties voor: het Nijmeegse Goffertpark en het Malieveld in Den Haag'', aldus woordvoerster Shelly Hurkmans van organisator Mojo. Door zijn eerdere optreden in Nijmegen, was de keuze al snel gemaakt. ,,En het Malieveld was beschikbaar op de datum dat hij in Nederland wilde optreden.''