Volledig scherm
© ANP

Buitenlandse interesse in The Passion

Grote kans dat volgend jaar in de week voor Pasen ook in steden in Amerika en Duitsland het Bijbelverhaal over de lijdensweg van Jezus wordt vertolkt door populaire artiesten in een muzikaal en modern media-evenement. Dat vertelde Jacco Doornbos, producent van het Nederlandse spektakel The Passion, aan de vooravond van de vijfde editie van de paashit aan BuzzE. "Vanuit het buitenland kijken ze met meer dan gemiddelde interesse naar wat wij hier elk jaar neerzetten. Met partijen in Amerika en Duitsland worden inmiddels gesprekken gevoerd."

Volledig scherm
© ANP

De co-productie van KRO en EO, ook live te volgen op radio en tv, breekt elk jaar bezoekers- en kijkersrecords. Ruim 3,2 miljoen Nederlanders volgden het muziekspektakel vorig jaar op tv en 20.000 mensen kwamen ervoor naar Groningen. Dit jaar vindt The Passion plaats in Enschede, waar de organisatie rekent op zo'n 25.000 bezoekers.

Volgens de producent hoeven eventuele Passionuitvoeringen over de grens de Nederlandse productie niet in de weg te zitten. "Het hoeft niet per se allemaal op Witte Donderdag. Als het maar in de week voor Pasen gebeurt."