Victor Mids trekt zijn trukendoos open.
Volledig scherm
Victor Mids trekt zijn trukendoos open. © Mindf*ck

Bye bye Netflix, vanavond gaan we ouderwets zappen

kijktipsVerse poedersuiker op de oliebollen, een dure fles champagne, een comfortabele hoekbank en de afstandbediening binnen bereik. Dit zijn de tv-shows waarmee jij oudejaarsavond wel doorkomt.

MINDF*CK live

NPO 1, 20.35 - 21.30 uur

Arts en illusionist Victor Mids sluit het jaar magisch af met een registratie van Mindf*ck live, de theatershow waarmee hij in een uitverkochte AFAS Live stond. Mids trekt ook zijn toverdoos helemaal open en laat met behulp van illusies en wetenschappelijk onderbouwde trucs zien hoe makkelijk de menselijke geest te misleiden is. Hoogtepunt van de show is een mentaal experiment met de zaal: met een spelletje kaarten leidt de illusionist alle aanwezigen om de tuin. Leuk detail: Mids heeft deze slotact bewust volledig interactief gemaakt, zodat ook de kijkers thuis er op de laatste avond van het jaar nog eens intuinen.

Marc-Marie Huijbregts - Oudejaars: Onderweg naar morgen

NPO 1, 22.36 - 23.50 uur

Aan Marc-Marie Huijbregts de eer om de oudejaarsconference van 2018 te maken. De Tilburgse cabaretier zet hoogte- en dieptepunten op een rijtje en stelt zichzelf en het publiek de vraag: ‘Hoe is het nu toch afgelopen met ...?’ Een van de beste vrienden van Matthijs van Nieuwkerk hoopt met zijn conference meer kijkers te trekken dan Lief Dagboek, dat na kijkcijferkanon Boer Zoekt Vrouw slechts zevenhonderdduizend mensen wist te boeien.

Volledig scherm
© Bunker Theaterzaken

Annie M.G. in Carré

NPO 2, 21.15 - 22.45 uur

Een van Nederlandse bekendste schrijfsters kreeg vorige maand een eerbetoon in koninklijk theater Carré. In deze show komen haar hoogtepunten voorbij. Zangeres Loes Luca leest verhalen voor en zingt tientallen liedjes samen met o.a. zanger Huub van der Lubbe.

Guido Weijers: Oudejaarsconference

RTL 4, 20.40 - 22.30 uur

Vlak voor Huijbregts is het de beurt aan Guido Weijers, die dit jaar alweer zijn negende oudejaarsconference schreef. De cabaretier merkt dat het ‘natuurlijk routine’ wordt om in anderhalf uur tijd het jaar samen te vatten, en ‘past op dat er geen moeheid insluipt’. ,,Daarom ga ik het dit jaar heel anders doen’', aldus Weijers daarover. 

Volledig scherm
© ANP Kippa

Fout & Nieuw

RTL 4, 22.30 uur - 23.54 uur

Oudejaarsshow waarin Beau van Erven Dorens en Luuk Ikink de kijker door de meest opmerkelijke gebeurtenissen van 2018 heen gidsen. Dit doen zij samen met Jeroen van Koningsbrugge, Patty Brard en Martijn Koning.

Mannenharten 2

RTL 5, 20.29 uur - 22.14 uur

Vooral een tip voor de vrouwen die Mannenharten 1 hebben verslonden: het gaat verder. Wouter (Jeroen Spitzenberger) en Nicole (Katja Herbers) hebben een baby. Nu de roze wolk is weggetrokken, drijft hun kindje hen beetje bij beetje uit elkaar. Hoe loopt dat af?

Roald Dahl’s Esio Trot

RTL 8, 20.29 - 22.27 uur

Zwijmelen geblazen! Mr. Hoppy (Dustin Hofmann), een gepensioneerde vrijgezel, is hopeloos verliefd op zijn buurvrouw, Mw. Silver (Judi Dench). Omdat zij echter enkel aandacht heeft voor haar huisdier Alfie, bedenkt mr. Hoppy een plan om haar hart te veroveren.

Charlie and the Chocolate Factory

Net 5, 18.10 - 20.30 uur

Johnny Depp-fans opgelet: de chocoladefabriek is terug. De kleine Charlie wint een rondleiding in de chocoladefabriek van Willy Wonka. De film draait eigenlijk om Charlie, maar Johnny Depp steelt de show als excentrieke chocolademaker Wonka.

Aftellen
Op de commerciële zenders wordt om 23.54 uur afgeteld met het Nationale Vuurwerk vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam. Het Rotterdams Philharmonisch Orkest bestaat dit jaar 100 jaar en heeft speciaal voor de uitzending een muziekstuk gecomponeerd.

Volledig scherm
© ANP