Volledig scherm
Boer Geert en Hetty. © KRO

BZV-boer Geert verklaart de liefde aan 'exquise' Hetty

ColumnAD-verslaggever Angela de Jong is fan van Boer zoekt Vrouw. Ze wijdt aan elke aflevering een column.

Volledig scherm
© AD

Hetty. Het is toch Hetty geworden. Ik moest er gewoon even van bijkomen, waardoor ik de helft van Geerts liefdesverklaring heb gemist. Ik heb toch altijd al zo'n moeite om dat rappe Gronings te volgen, zelfs mét ondertiteling. Maar volgens mij zei hij precies de goede dingen. De liefste in zijn leven... samen oud worden... nog een hele tijd gelukkig zijn... En Ada zat ondertussen boven nietsvermoedend in haar dagboekje te schrijven.

Arme Ada. Waar is het misgegaan, afgelopen afleveringen? Wie 2 weken geleden had voorspeld dat Geert niet voor haar zou kiezen, had ik acuut voor gek verklaard. Het was zoen hier, knuffel daar met Ada. Tot dat gefriemel aan het achterwerk van Hetty in die kamer vol mensen vorige week. Toen sloeg de twijfel toe. Ik heb er afgelopen week veel over nagedacht. Misschien heb ik het gewoon verkeerd gezien. Was het steeds Ada die het voortouw nam bij al die intieme momentjes en niet zozeer Geert.

Ik ben wel benieuwd hoe het nu met haar gaat. Want ze zei me iets te vaak hoe super ze het vond en blij ze was. Met een glimlach die in haar gezicht gebeiteld leek. Het lijkt me iemand die sowieso niet snel haar ware gevoelens toont en in elke situatie haar meest stralende glimlach opzet. Ik neem toch aan dat ze eenmaal in haar auto een pot­je heeft zitten huilen, of thuis op zijn minst iets kapot heeft gegooid.

Het was een achtbaan vanavond. Want ik was nog niet bijgekomen van het keuzemoment, of Geert tufte alweer in zijn autootje naar Brabant, naar Hetty thuis. Blijkt die in een luxe penthouse te wonen, met een zeer smaakvol interieur met kroonluchters, streepfauteuils en een sfeervol gedekte eettafel waar tien man aan past. Dat is nog eens wat anders dan die bruine plavuizen en die afgeleefde leren stoel bij Geert thuis. Ook het eten dat werd opgediend was een stapje exquiser dan de cervelaat met augurk en gevulde eieren op het feestje op de boerderij. Dan snap ik best dat de boer zich ineens een enorme boer voelt en gaat twijfelen of hij daar wel past.

Hij weet duidelijk nog niet dat vrouwen niets leuker vinden dan een huis opnieuw inrichten. Hetty laadt haar inboedel gewoon in een vrachtwagen en gaat wat chique brengen daar in het hoge noorden. Al weet ik niet of Geert met zijn modderige werkbroek op een van die streepstoelen mag zitten.

En dan Bertie. Dat was geen verrassing. Esther was de veilige keuze. Want die is weg van haar en stelt lang niet van die ingewikkelde vragen als Katherine. Esther begint liever over een landbouwmachine dan over gevoelens. Ik vond ze alleen nog wat koeltjes naar elkaar toe. Maar gelukkig was er de vooruitblik op volgende week. Dan wordt er gezoend in Berlijn! En ook bij Theo en Nancy! En bij Rimke en Tom kan het na die poes ook niet meer stuk, volgens mij. Zou het echt? Zou deze serie vijf verliefde stellen opleveren? Het zou zomaar kunnen. Laat de lente maar komen.

Reageren? angela@ad.nl

Poll

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

Wie gaat The Voice of Holland winnen?

  • Stef (10%)
  • Daphne (7%)
  • Sophia (48%)
  • Emma (36%)
14309 stemmen