Jeroen van Merwijk heeft darmkanker en de ziekte is uitgezaaid. Dat heeft de 64-jarige cabaretier donderdagavond bekendgemaakt op Instagram.
Volledig scherm
Jeroen van Merwijk heeft darmkanker en de ziekte is uitgezaaid. Dat heeft de 64-jarige cabaretier donderdagavond bekendgemaakt op Instagram. © ANP Kippa

Cabaretier Jeroen van Merwijk heeft darmkanker

Jeroen van Merwijk heeft darmkanker en de ziekte is uitgezaaid. Dat heeft de 64-jarige cabaretier gisteravond bekendgemaakt op Instagram.

Van Merwijk voelde onlangs na een optreden iets in zijn buik en ging naar de dokter. ,,Weer twee weken later kreeg ik na een aantal onvergetelijke onderzoeken in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis, het bericht dat ik leed aan darmkanker met uitzaaiingen”, schrijft hij. ,,Afgelopen vrijdag ben ik begonnen met een levensverlengende chemokuur, die ervoor moet zorgen dat ik nog een poosje onder de mensen ben.”

Tintelingen

De cabaretier is in afwachting van hoe de behandeling gaat vallen. ,,Ik heb de eerste tintelingen in de vingertoppen en die rond mijn mond en achter mijn ogen inmiddels achter de rug en ben in afwachting van de misselijkheid. Tot nu toe gaat alles volgens het boekje, wou ik maar zeggen.”

Van Merwijk blijft ondanks alles positief. ,,Wat mij betreft kunnen jullie nog een tijdje genieten van het veelzijdige genie en morele kompas dat zich nu al bijna 65 jaar Jeroen van Merwijk mag noemen. Ik vond wel, dat jullie dit even moesten weten. Heel veel liefs en tot hopelijk gauw.”

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.