Volledig scherm
© anp

Carice van Houten is zwanger van eerste kindje

Carice van Houten en Australische partner Guy Pearce krijgen samen een kindje. De 39-jarige actrice is zwanger, bevestigt haar agent zaterdag naar aanleiding van berichtgeving in People.

Volledig scherm

,,Carice en Guy zijn heel blij", laat haar agent weten. Wanneer de baby wordt verwacht, houdt het acteurskoppel nog voor zichzelf.

In het verleden heeft Carice van Houten vaak te kennen gegeven dat zij ooit wel eens zwanger wilde worden. Maar omdat zij niet meteen de ideale partner vond grapte zij in interviews dat zij 'desnoods haar eitjes maar zou laten invriezen' totdat zij de ware had ontmoet. Bij haar eerdere geliefden - onder wie de Duitse acteur Sebastian Koch en regisseur Kees van Nieuwkerk - was het krijgen van kinderen nooit echt aan de orde geweest. De klok begon voor haar te tikken. Ze is inmiddels 39. Guy Pearce heeft haar wens dus wel in vervulling laten gaan. 

Eerder liet Pearce doorschemeren dat hij, in tegenstelling tot Carice, geen diepe kinderwens had. Het was een heel bewuste keuze dat hij met zijn ex nooit aan kinderen is begonnen, vertelde hij in interviews. ,,Ik heb geen baby nodig. Er zijn genoeg kinderen op de wereld. En bovendien, ik ben zo vaak op pad, ik zou ze niet de aandacht kunnen geven die nodig is.''

Vonk
De twee hebben elkaar ontmoet op de set van de Nederlands-Amerikaanse film Brimstone waar de vonk over moet zijn geslagen. De agent van Carice deed het verhaal toen echter af als 'roddels'. De regisseur van de film, Martin Koolhoven, wilde eerder niks kwijt over de vermeende relatie tussen zijn twee acteurs. 

Koolhoven heeft het kind van Carice en Guy via Twitter al omgedoopt tot Brimbaby.

Carice en Guy zouden samen een appartement huren in Hollywood. Dat zou kunnen betekenen dat de baby in de Verenigde Staten geboren gaat worden.

Reactie
,,Bedankt voor alle lieve berichtjes x", twitterde Carice zaterdag na een stortvloed aan felicitaties. De actrice ziet de grappen graag tegemoet.