Volledig scherm
Carlos is de winnaar. © Instagram RTL5

Carlos de ‘onbekende’ wint Expeditie Robinson

Hij is jong, sterk, sportief, daadkrachtig en handig. Met Carlos Platier Luna (23) heeft Expeditie Robinson dit jaar een echte Robinson als winnaar. De geboren Tukker versloeg vanavond in de bloedstollende finale stand-up comedian Soundos El Ahmadi en YouTuber Kaj Gorgels en is de opvolger van Bertie Steur, die vorig jaar zegevierde.

Volledig scherm
Carlos Platier Luna. © ANP Kippa

Carlos Platier Luna, geboren in Oldenzaal maar inmiddels woonachtig in Heerenveen, was één van de vier onbekende Nederlanders die in deze reeks hun opwachting maakten. ,,Dan weet je nooit precies wat erop je afkomt, maar ik heb er ontzettend van genoten. Iedereen vond het al geweldig dat ik in de finale stond”, aldus Carlos, die in het laatste jaar van de sportacademie zit en judoles geeft. ,,In dat opzicht is er al van alles op mij afgekomen. Bedrijven die mijn kleding wilden sponsoren, maar veel schooljudoclinics. Relatief kleine dingen, maar wel leuk.”

Vanaf z’n zesde is de Oldenzaler bezig met één ding: sport. ,,En dan voornamelijk judo. Sinds ik op de ALO zit ook andere sporten, maar door Expeditie Robinson is er een andere, nieuwe wereld opengegaan voor mij. En ik weet: dit is once in a lifetime.”

Met andere woorden: Carlos Platier Luna wil het ijzer smeden nu het heet is. Hij steekt zijn televisieambities niet onder stoelen of banken: ,,Dit wereldje bevalt me wel. Ik zou graag willen presenteren. Ik heb het aan Dennis Weening en Nicolette Kluijver gezien. Zij kunnen een programma mooier maken.'' Of Dennis zich ongerust moet maken? ,,Nu nog niet, maar als het zo gaat doorgaat wel, haha.”

Onbekende Nederlanders

Quote

Ik heb de uitkomst alleen tegen mijn vriendin verteld, verder niemand

Carlos Platier Luna

Carlos Platier Luna is de eerste ‘onbekende’ winnaar sinds 2009, toen BN’ers nog ontbraken in het survivalprogramma. Marcel Vandezande zegevierde destijds. Sindsdien bivakkeren bekende Nederlanders én (aanvankelijk ook) Belgen. Dit seizoen waren er voor het eerst weer onbekende Nederlanders van de partij. Ze konden zich opgeven via een filmpje. Duizenden inschrijvingen stroomden binnen en in maart van dit jaar werd een selectie gemaakt van honderd potentiële Robinsons. Uit die groep werden voor een speciaal survivalweekend vier kandidaten geselecteerd. Naast Carlos waren dat Herald Dat, Marlé Janssen en Imke Wieffer.

Het werd, mede door dat viertal, één van de meest enerverende edities van Expeditie Robinson ooit. Met vriendschappen, hilarische scenes, ruzies en uitbarstingen. ,,Een unieke belevenis”, stelt Carlos. ,,Nee, denk niet dat ik in een zwart gat val, maar het is ook wel even lekker als het straks vrijdag is. Dat we het kunnen afsluiten, want vergeet niet dat ik hier al een half jaar mee bezig ben. Dan moet je op je tong bijten. Ik heb de uitkomst alleen tegen mijn vriendin verteld, verder niemand. De komende tijd zie ik wel wat er op me afkomt. Als dat heel leuke dingen zijn, pak ik dat met beide handen aan.”