Cast van nieuwe crimiserie Flikken Rotterdam uitgelekt

UpdateDe cast van de nieuwe AVROTROS-politieserie Flikken Rotterdam is uitgelekt. De opnames voor de Rotterdamse versie van de populaire crimiserie Flikken Maastricht beginnen zondag, maar op Twitter circuleren foto's waarvan de compositie verdacht veel lijkt op de publiciteitsfoto van Flikken Maastricht. De AVROTROS heeft donderdag bevestigd dat de acteurs op de foto daadwerkelijk de cast van de serie vormen.

Volledig scherm
Is dit de cast van Flikken Rotterdam? vlnr: Cees Geel, Maryam Hassouni, Huub Stapel, Sophie van Winden boven), Eva van de Wijdeven (midden) of Loes Haverkort (onder) en Mark van Eeuwen. © ANP

Op de foto, genomen op de Wilhelminapier in Rotterdam, voor de deur van het pand De Rotterdam dat is ontworpen door Rem Koolhaas, staan in ieder geval acteurs Cees Geel (links) en Mark van Eeuwen (rechts) en in het midden Huub Stapel.

Volgens Sofie van Hattem van het bedrijf Motion10 trok de fotoshoot tussen 9.00 en 11.00 uur veel bekijks. ,,Ik liep van de parkeergarage naar kantoor en zag de acteurs voor het gebouw staan.'' Marcia Moesto en Daan Scheer maakten foto's vanuit het raam.

Fout
Stapel verwijst in een reactie aan deze krant direct door naar de persdienst van de AVROTROS, maar lacht om het uitlekken van de foto's. Daarmee bevestigt hij zijn rol in de politieserie. ,,Het is natuurlijk heel dom om voor een gebouw te filmen waar werknemers fotograferend voor het raam staan. Daar is niet goed over nagedacht, vooral niet door de producent.''

Wie de nieuwe collegae van Stapel zijn, wil hij niet prijsgeven. ,,Maandag wordt alles bekend.''

AVROTROS-woordvoerster Brenda Matthijs geeft toe dat het daadwerkelijk om de cast van Flikken Rotterdam gaat. Maar welke acteurs op de foto staan wil zij niet zeggen. ,,Dat wordt volgens plan na het weekeind bekendgemaakt''.

De vrouw met het donkere haar is hoogstwaarschijnlijk actrice Maryam Hassouni (30), met een nieuwe korte coupe. ,,Ik ben fan van haar dus ik weet bijna zeker dat zij het is'', aldus Mounia Houari, die ook bij Motion 10 werkt. Hassouni had in 2011 een gastrol in Flikken Maastricht.

Gespeculeerd wordt dat de blonde vrouw op de beelden actrice Sophie van Winden is.

Opnames
De gemeente Rotterdam maakte donderdagmorgen bekend dat de opnames komende zondag beginnen. Op welke plekken de filmcrew precies zal draaien, is nog niet bekend. Er worden veel verschillende locaties in de stad gebruikt, schrijft de gemeente. ,,Voor de opnames kunnen mogelijke verkeers- of parkeermaatregelen getroffen worden. Direct betrokkenen worden daarover door de productie geïnformeerd.''

De omroep heeft hoge verwachtingen van de nieuwe serie. AVROTROS-mediadirecteur Remco van Leen: ,,Ruim 8 jaar geleden zijn wij gestart met Flikken Maastricht, een politieserie die inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest succesvolle dramaseries van de Nederlandse televisie. Met wekelijks ruim 2 miljoen kijkers, een grote schare fans en een hoge waardering kreeg het vorig jaar de beloning die het verdiende: de Gouden Televizier-Ring! Een sterk merk als Flikken verdient wat mij betreft een spin-off''.

Flikken Rotterdam wordt volgens hem een serie van dezelfde makers als Flikken Maastricht maar met nieuwe verhaallijnen, dynamisch en ruiger van opzet, wat past bij een wereldstad als Rotterdam. Ik ben er ongelooflijk trots op dat we dit nu gaan realiseren en daarmee gaat een langgekoesterde wens van mij in vervulling''.

NPO-netmanager is al even enthousiast: ,,In Flikken Rotterdam speelt, net als in Flikken Maastricht, de stad een grote rol. Daar waar Maastricht gemoedelijk, middeleeuws en bourgondisch toont, is Rotterdam modern, dynamisch en wat ruiger. Het populaire met een Gouden Televizier-Ring bekroonde Flikken Maastricht blijft uiteraard gewoon bestaan. Vanaf begin september is het tiende seizoen op NPO1 te zien''.

  1. Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Dit gebeurde er toen Kanye West de Video Music Awards bestormde: ‘Pink gaf hem op zijn donder’

    Het is intussen één van MTV’s meest iconische momenten. Kanye West heeft zich in 2009 tijdens de uitreiking van de Video Music Awards niet bepaald van zijn beste kant laten zien. De zanger - die bekend staat om zijn grootspraak en arrogante houding - bestormde tijdens de speech van Taylor Swift het podium en schreeuwde dat volgens hem de verkeerde artieste de trofee gewonnen had. Nu, tien jaar na het bewuste moment, komt eindelijk aan het licht wat er zich werkelijk afspeelde.