Volledig scherm
Eva Jinek © ANP Kippa

Chantal Janzen komt op voor beledigde Eva Jinek

Chantal Janzen (39) is behoorlijk pissig op tv-recensent Ruud Maas van De Limburger. Hij schreef gisteren in een column dat hij zich kapot had geërgerd aan de hoogzwangere Eva Jinek die er volgens hem tijdens de laatste uitzendingen van haar talkshow 'niet representatief' uitzag. Op Instagram haalt Janzen fel uit naar de auteur.

Volledig scherm
© Instagram Stories Eva Jinek

Volgens Janzen, die zelf vorig jaar het RTL-programma Time to Dance presenteerde terwijl ze zwanger was van haar eind mei geboren zoontje Bobby, is de column niks anders dan een 'ruktekst'. ,,Kinderachtig en heel raar'', briest de presentatrice.  

Ruud Maas schreef over Eva Jinek: 'Onderuitgezakt in een stoel, met haar opgezette benen uitgestrekt alsof ze op camping De Zwetende Otter zat, stelde ze Bill Clinton in een hotel vragen – goede overigens.' En: 'Haar, begrijpelijke, gezucht rond haar zwangerschap leidde af van het geweldige talent dat Jinek is. Waarom wilde ze zó graag bewijzen dat je zwanger een talkshow kunt presenteren? Je moet naar Eva willen kijken vanwege haar scherpte, niet om te zien of de bevalling tijdens de uitzending begint. Dat kreeg ze zelf gelukkig ook door – alleen net te laat – en dus ging ze een weekje eerder met zwangerschap.'

Na de publicatie van de column klom niet alleen Chantal Janzen in de pen. Het regende negatieve reacties op sociale media. ,,Ik betreur dat ik ooit zwanger bij de uitgever van De Limburger een workshop heb gegeven'', twitterde journaliste Nikki Sterkenburg. ,,Wat wil men dan? Dat je gewoon nooit meer buiten komt of zo?''

,,De ultieme zure column van vandaag komt van De Limburger die Eva Jinek nog even een trap na geeft'', sneerde verslaggever Rutger de Quay richting Maas. ,,Bizarre column over Eva Jinek. Had ze zich dan negen maanden moeten opsluiten?'',  vroeg journaliste Suzanne Huibers zich verbaasd af.

Jinek, die nog niet heeft gereageerd, kreeg ook vandaag nog steunbetuigingen. Zoals van Peter R. de Vries: ,,Heb even gekeken hoe columnist Ruud Maas van De Limburger er zélf uitziet: heeft het gezicht van een stiekeme gluurder op een nudistencamping.'' Maas - op zijn Twitterprofiel stelt hij van ironie te houden - heeft nog geen reactie gegeven op alle ophef. 

Eva Jinek (40) stopte eind juli een week eerder dan gepland met haar talkshow. Naar eigen zeggen 'ging het gewoon niet meer'. De presentatrice kreeg steeds meer last van verhoogde bloeddruk en kampt met andere zwangerschapskwaaltjes. Reden genoeg om er een punt achter te zetten. ,,Maar weet dat mijn trappelende baby en ik samen hebben genoten van alle uitzendingen, en vooral van alle gasten. Ik kan niet wachten om moeder te worden en ik verheug me erop om daarna weer terug te keren op mijn vertrouwde plek."

Eva maakte in maart bekend dat zij en haar vriend, producer Dexter van der Voorn, een kind verwachten. Wanneer ze is uitgerekend, is onbekend.

Volledig scherm
© Instagram
Volledig scherm
© Instagram
Volledig scherm
© Instagram
Volledig scherm
© Instagram
Volledig scherm
© Instagram
Volledig scherm
© Instagram

In de video hieronder is te zien hoe Eva Jinek aankondigt dat ze per direct stopt:

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (54%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (19%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
21852 stemmen