Portret van Chantal Janzen tijdens RTL FestiFall, de presentatie van RTL-programma's voor dit najaar.
Volledig scherm
Portret van Chantal Janzen tijdens RTL FestiFall, de presentatie van RTL-programma's voor dit najaar. © ANP

Chantal Janzen niet gevraagd voor Songfestival: 'Ik denk dat ze iemand van NPO kiezen’

Presentatrice Chantal Janzen (40) is nog niet benaderd om het Eurovisie Songfestival te presenteren. Dat heeft de RTL-coryfee vanmiddag laten weten tijdens De Coen en Sander Show op Radio 538. ,,Ik denk altijd dat het iemand van de NPO wordt.”

Al meteen na de overwinning van Duncan Laurence tijdens het Eurovisiesongfestival in mei werd er gespeculeerd wie het liedjesspektakel volgend jaar gaat presenteren.

De naar de AVROTROS vertrokken Dionne Stax lijkt volgens critici de beste papieren te hebben. De voormalig NOS-nieuwslezer reageerde onlangs bij RTL Boulevard heel geheimzinnig toen haar gevraagd werd of zij straks de presentatie op zich mag nemen. ,,Ik ga helemaal niks hieraan toevoegen.”

Davina Michelle

Chantal Janzen, die vorig jaar de Zilveren Televizier Ster won voor beste tv-presentatrice, staat ook op menig lijstje, maar is niet gevraagd, tot grote verbazing van Coen en Sander. ,,Is dat echt zo? Niet gevraagd?”

,,Nee”, benadrukt Jansen, en ze verwacht ook niet dat daarin verandering komt. ,,Ik zou dat doen hoor. Maar ik denk altijd dat het iemand van de NPO is.”

Op de vraag wie Nederland volgend jaar moet vertegenwoordigen, heeft Chantal al een duidelijk antwoord: ,,Davina Michelle.”

Geen flauwe grappen

Wie de monsterklus straks ook gaat doen: het Eurovisie Songfestival in Rotterdam bevat in elk geval minder fratsen, geen flauwe, uitgeschreven grapjes en gaat meer ruimte voor spontaniteit en gevoel bieden dan de kijkers gewend zijn.

,,Nederlanders houden van echt. Dat betekent dat we niet per se moeten gaan voor weer een nóg uitbundiger Songfestival dan de afgelopen jaren met een hoop fratsen, maar dat we gaan kijken of we het gevoel kunnen terugbrengen”, vertelt songfestivalbaas Sietse Bakker.

,,Je hoort over sommige voorgaande edities: alles klopte, maar het was wel erg technisch en strak allemaal. Wij moeten iets meer de gevoelige snaar opzoeken.’’

  1. Dit is waarom we zo gefascineerd zijn door BN’ers
    PREMIUM
    Column

    Dit is waarom we zo gefasci­neerd zijn door BN’ers

    Er zijn weinig subgroepen met wie we zo’n haat-liefdeverhouding hebben als met Bekende Nederlanders, kortweg BN’ers. We zetten ze op een voetstuk, aanbidden ze, zijn jaloers op hun goedbetaalde, glamoureuze leventjes in de spotlights en dichten ze bovenmenselijke eigenschappen toe. Maar oh wee als ze een faux pas begaan. Dan vallen ze hard, heel hard en is de toorn en het leedvermaak navenant. Humberto, Marco, Bridget – ze kunnen er allemaal over meepraten.