Volledig scherm
© webupload

Chantal Janzen schittert bij debuut Duitstalige Voice Kids

Chantal Janzen beleefde gisteren in de sporen van Linda de Mol haar presentatiedebuut op Duitse bodem. Het AD was ooggetuige van haar eerste verschijnen in The Voice Kids en zag Chantal zoals we haar kennen: charmant, ontspannen en een tikkeltje ondeugend.

Volledig scherm
© William Rutten
Quote

Ihr seid alle sooooo lieb zu mir!!!

Chantal Janzen

,,Wir sind bereit für die nächste Runde von The Voice Kids!'' Het is eigenlijk geen verrassing, natúúrlijk zien we geen hakkelende en bibberende Chantal Janzen. Ook al zijn het praktisch haar eerste woorden Duits tegen misschien wel miljoenen kijkers.

De RTL-presentatrice en musicalster die opgroeide in Tegelen nabij de Duitse grens, maar de afgelopen tijd bivakkeerde tussen de nonnen in Vught om haar taalgevoel weer scherp te krijgen, pakt ook in Berlijn moeiteloos haar publiek in.

Tv-moeder
In de Duitse versie van The Voice Kids zien we entertainment-duizendpoot Janzen (35) in de rol die bij ons wordt ingevuld door Wendy van Dijk. Die van de tv-moeder die vaak bloednerveuze kinderen backstage geruststelt en even knuffelt. En waar nodig troost na een optreden die geen rode stoel kreeg omgedraaid. Alleen de cameraman en hooguit papa en mama mogen hier komen.

Toch mag het publiek in de spectaculair ingerichte Studio Berlin voor de eerste Blind Auditions van het nieuwe seizoen even kennismaken met de vlotte verschijning die onlangs op de Duitse website Promiflash werd omschreven als 'die schöne Holländerin' met dat prachtig blonde 'Sylvie-haar'. Ook voor de media is dit de enige glimp die ze cadeau geeft. Haar management wijst al dagen streng elk interviewverzoek resoluut van de hand. ,,Chantal moet zich nu in alle rust en concentratie voorbereiden.'' Ook in de corridors van Studio Berlin is ze onvindbaar. Alleen de meegevlogen sterrenstylist Leco van Zadelhoff mag in de buurt komen. ,,Ihr seid alle sooooo lieb zu mir!!!'' postte onze Chantal nog even tussendoor op Twitter.

Superster uit Nederland
De daar al jaren populaire Thore Schölermann (de Martijn Krabbé van Duitsland) vraagt de zaal tijdens de warming up waarin iedereen zo spontaan mogelijk leert enthousiast te klappen, een daverend welkom voor 'de nieuwe superster uit Nederland'. Dat krijgt ze. En alsof Chantal - in een nonchalante rode pantalon en een jasje met brede goudkleurige gespen - die introductie niet nodig vond, is ze eenmaal op de studiovloer haar charmante en stralende zelf. ,,Sie sind alle super gut!'' Ze wijst naar het vak met de meest enthousiaste kinderen en steekt haar duim omhoog. Op een eenmalig 'nee' in plaats van 'nein' na, rijgt ze de ene na de andere Duitse volzin aan elkaar. Geen greintje zenuwen te bespeuren.

Het Duitse tv-publiek die de wat bravere Sylvie Meis (ze deed ooit Das Supertalent) is gewend, ziet vrijwel onmiddellijk dat Janzen uit  ander hout is gesneden. Bij de opname van een vooraankondiging van het programma wordt ze ineens geblinddoekt voor de camera gezet. Daar maakt ze handig gebruik van. Eerst door tegen Schöllermann op te lopen (,,Ah, das ist wirklich komisch''), daarna te klagen over hoe strak de blinddoek zit en vervolgens al om zich heen tastend langzaam af te dwalen naar Thores achterwerk. En dan: ,,Oh, herzlich willkommen...!'' De 'act' kan rekenen op een hoop gegiechel. Ook geestig: het is uitgerekend Schöllermann die zich verspreekt. Moet je Chantal hebben. ,,Superkuds Thore? Superkids!''

De bladen
De mogelijke Duitse tv-ster in wording verscheen zeer sporadisch in de bekende Duitse bladen, maar het moet gek lopen wil daar niet snel verandering in komen. Zeker na de eerste aflevering die op 27 februari op Sat.1 wordt uitgezonden. De zender waar ze via Voice-producent John de Mol belandde en waar haar nu al meer primetime tv-shows zijn beloofd. Als de zingende talentjes net zo dol op haar zijn als de kinderen uit het publiek, is Chantal beslist een blijvertje.

Na vandaag en morgen heeft ze haar vuurdoop achter de rug. En afgaande op dag 1 is het nog best hard werken en troosten backstage.  Uit de eerste groep kandidaatjes regende het tranen. Een 10-jarig meisje was zo van slag van de niet omgedraaide stoelen, dat zelfs coach en oud-songfestivalwinnares Lena hoorbaar en met ernst de andere coaches (zanger Johannes Strate en rapper Mark Foster) influisterde dat 'dat arme kind nooit door haar ouders naar The Voice gestuurd had mogen worden'.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

Welke reclame wint de Gouden Loeki 2018?

  • Lidl (20%)
  • AH (4%)
  • Jumbo (31%)
  • Plus (11%)
  • Calvé pindakaas (8%)
  • Heineken (3%)
  • Staatsloterij (15%)
  • Dierenbescherming (5%)
  • Nationaal Comité 4 en 5 mei (2%)
  • McDonald's (2%)
36788 stemmen