Volledig scherm
Charles en Carrie zijn het woensdagduo. © NPO

Charles en Carrie trekken beduidend meer kijkers dan Eva Jinek

Een tegenslag voor Eva Jinek. De talkshowkoningin had gisteravond fors minder kijkers dan ze gewend is. Volgens Stichting Kijkonderzoek stemden gisteren 600.000 kijkers af op haar talkshow Jinek op RTL4. Dat is de laagste score sinds de start van de talkshow op RTL4 en 236.000 kijkers minder dan haar score op dinsdag.

Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel van de concurrerende talkshow Op1 slaagden erin 857.000 kijkers aan zich te binden, iets meer dan vorige week tijdens hun debuut als duo. Vorige week keken 835.000 kijkers naar de eerste aflevering van Charles en Carrie die namens Omroep MAX de nieuwe talkshow van NPO1 presenteren.

Na acht afleveringen van Op1, dat recht tegenover Jinek is geprogrammeerd, is het nu 6-2 voor de NPO in de strijd om de talkshowkijkers. Jinek had alleen vorige week vrijdag en afgelopen dinsdag meer kijkers. In haar eerste uitzending op RTL zei ze nog dat ze concurrentie tussen talkshows goed vindt: ,,Als ik maar win.’’

Dinsdag werd duidelijk dat ook in deze tweede week voorafgaand aan Op1 geen reclameblok wordt uitgezonden. De NPO hoopt zo sneller een vast publiek op te bouwen.

Volledig scherm
Eva hoopt de talkshowbattle te winnen. © ANP Kippa

Kijkcijferlijst top 5

1. Achtuur Journaal - 2 miljoen

2. De Slimste Mens - 1,5 miljoen

3. Zesuur Journaal - 1,4 miljoen

4. DWDD - 1,2 miljoen

5. Een Vandaag - 1,2 miljoen

Poll

The Voice of Holland heeft zijn beste tijd gehad

The Voice of Holland heeft zijn beste tijd gehad

  • Eens, ik kijk niet meer (74%)
  • Oneens, het is nog steeds leuk (26%)
545 stemmen