Chris Cornell (52) van Soundgarden overleden, politie vermoedt zelfmoord

VIDEOChris Cornell is op 52-jarige leeftijd overleden. Dat meldt persbureau AP op basis van berichtgeving door zijn manager Brian Bumbery. Cornell is in Detroit overleden. De zanger van de band Soundgarden was daar gisteravond voor een optreden.

De komende dagen had Cornell meerdere optredens gepland staan. Volgens Bumbery is het overlijden van de artiest plots en onverwachts. De doodsoorzaak is vooralsnog niet bekend. De politie heeft aanwijzingen dat Cornell zelfmoord heeft gepleegd en onderzoekt dat nu.

De zanger scoorde in de jaren 90 met Soundgarden de hit 'Black Hole Sun’ en schreef later als solo-artiest het nummer ‘You Know My Name’ voor de James Bond-film Casino Royale.

Cornell wordt gezien als één van de grondleggers van de Grunge-muziek. In 1992 trad de band op tijdens Pinkpop. Lees hier een in memoriam van muziekredacteur Stefan Raatgever.

Solo

De rocker werd vooral bekend door zijn rol als leadzanger in de band Soundgarden en frontman bij Audioslave. Als soloartiest bracht Cornell vijf studioalbums uit. De laatste was het album Higher Truth. Lezers van het Amerikaanse muziektijdschrift Guitar World riepen hem uit tot de grootste rockzanger ooit.

Cornell werd geboren en getogen in Seattle. Hij heeft drie kinderen van twee verschillende vrouwen. 

Volledig scherm
Chris Cornell van Soundgarden in 2014. © EPA