Volledig scherm
Chris Evans © Evan Agostini/Invision/AP

Chris Evans neemt afscheid als Captain America

Chris Evans stopt als Captain America in de Avenger-reeks. Dat maakt de acteur vandaag bekend op Twitter. Evans bedankt zijn collega's en fans voor alle herinneringen. ,,Het was een eer deze rol acht jaar lang te spelen."

De acteur omschrijft zijn laatste draaidag voor Avengers 4 als heel emotioneel. ,,Aan iedereen voor de camera, achter de camera en in het publiek: bedankt voor alle herinneringen. Voor eeuwig dankbaar."

Fans reageren verdrietig op het nieuwtje van Evans. 'We gaan je missen' en 'Bedankt voor alle mooie jaren'. Ook acteur The Rock neemt zijn moment om Evans te bedanken. 'Wat een reeks heb je neergezet. Je hebt een iconisch personage nieuw leven ingeblazen.'

Evans, die een soldaat met superkrachten speelde, was in 2011 voor het eerst te zien in Captain America:  The First Avenger. De film kreeg drie vervolgen en zijn personage was ook in andere Marvel-films te zien.

Chris Evans on Twitter

Officially wrapped on Avengers 4. It was an emotional day to say the least. Playing this role over the last 8 years has been an honor. To everyone in front of the camera, behind the camera, and in the audience, thank you for the memories! Eternally grateful.

Poll

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

Wat is het beste WK-strijdlied voor de Oranje Leeuwinnen?

  • Jan Smit & John de Bever - Wij zijn Nederland (54%)
  • Maan - Ik kom eraan (15%)
  • André Hazes - Wij zijn Oranje (20%)
  • Claudia de Breij - Zie die Leeuwinnen (7%)
  • Bureau Sport - 11 Voetbalvrouwen (4%)
24302 stemmen