Volledig scherm
© Je M'appelle/AFP

Christie: Ik zou willen dat ik Rafael nooit had ontmoet

Christie Bokma (24), het ex-liefje van Rafael van der Vaart (33), zou willen dat ze de stervoetballer nooit had ontmoet. De Amsterdamse brunette, die beweert totaal niet wraaklustig te zijn, trekt deze week voor de derde keer de beerput open in Story. Niet voor eigen gewin, zegt ze, maar om haar naam te zuiveren. Toch lijkt alle publiciteit allerminst in het nadeel te werken van haar modellencarrière.

Quote

Ik heb genoeg achter de hand om te bewijzen dat we zes maanden samen zijn geweest

Christie Bokma

Christie, die pagina's lang uit de school klapt over haar relatie met de Real Betis-speler, zegt nooit bekend te hebben willen staan als 'de vrouw van'. Toch kon ze het niet verkroppen dat haar ex-schoonmoeder Lolita van der Vaart afgelopen week zei dat de relatie tussen Rafael en Christie niet 'serieus' was.

Bokma heeft dan ook minutieus bewijs verzameld van haar verhouding met Van der Vaart, zo lijkt het. ,,Ik heb genoeg achter de hand om te bewijzen dat we zes maanden samen zijn geweest en een serieuze relatie hadden'', zegt Christie. ,,Facetime-gesprekken, whatsappberichten...''

Quote

Ik heb zeker geen carrière willen maken dankzij Rafaels bekende naam

Christie Bokma

Niet profiteren
De Amsterdamse wil het ongelijk van Rafaels moeder aantonen, maar niet om daarvan zelf te profiteren. ,,Ik heb zeker geen carrière willen maken dankzij Rafaels bekende naam. Ik deed al modellenwerk vóórdat ik hem leerde kennen. En toen het serieus werd tussen ons, heb ik juist allerlei klussen laten liggen.''

Desalniettemin wijst alles erop dat de relatie de prille modellenloopbaan van Christie allerminst windeieren heeft gelegd. Waar ze eerst vooral als hostess mensen welkom heette op evenementen, paradeerde ze onlangs over de catwalk bij een prestigieuze modeshow van Monique Collignon.

Ze verliet haar relatief onbekende management Stella Agency om zich aan te sluiten bij Zwaard Music, dat ook BN'ers als Birgit Schuurman en Jelka van Houten vertegenwoordigt. Ze verwijderde haar oude account op Facebook en verzamelde ruim 800 vrienden op haar nieuwe profiel. Deze week riep ze hen op om op haar te stemmen voor de Mooiste Vrouw-verkiezing van mannensite FHM.

Quote

Ik koester niets meer

Christie Bokma

Niets koesteren
Het komt allemaal niet voort uit haar recent ontstane bekendheid, houdt Christie vol. ,,Als ik dit allemaal vertel, denk ik: in wat voor soap ben ik in godsnaam beland?'', zegt ze over de media-aandacht, waaraan ze zelf de afgelopen weken steeds nieuwe hoofdstukken toevoegde.

Bokma gunt Rafael, die ze 'geen verkeerde vent' noemt, het beste. ,,Van mij mag hij heel gelukkig worden met Estavana (Polman, red.)'', zegt Christie, verwijzend naar de handbalster met wie Van der Vaart volgens Bokma nog tijdens hun relatie vreemdging.

,,Als een relatie op een respectvolle manier eindigt, kun je mooie herinneringen koesteren. Maar ik koester niets meer'', zegt Christie, die onlangs het gezicht werd van een website voor luxe paardenaccessoires. ,,Met alles wat ik nu weet, had ik het hoofdstuk Rafael liever overgeslagen.''

De agent van Christie Bokma wilde woensdag geen commentaar geven op het interview in Story. Op een verzoek om reactie van Christie zelf is niet gereageerd.