Volledig scherm
© ANP Kippa

Claudia de Breij ontmoet maker Hitteplan na 'drink voldoende'-grappen

Cabaretière Claudia de Breij (42) heeft tien maanden na haar oudejaarsconference de schrijver van het Nationaal Hitteplan van de RIVM ontmoet. Claudia wijdde een stuk van de jaarlijkse conference aan adviseur Werner Hagens en grapte over zijn voor de hand liggende adviezen. Inmiddels is hij Claudia's held.

Tijdens hun ontmoeting gisteren in theater Pepijn, waar Claudia was voor een try-out van haar voorstelling NU, lachten de twee wat af, zo blijkt uit een gezellige selfie. Werner steekt zelfs zijn duim omhoog. ,,In de oudejaarsconference zei ik dat ik de ambtenaar die het Nationaal Hitteplan had geschreven graag eens zou willen ontmoeten.... hier is hij!'', aldus de enthousiaste cabaretière.

Werner werd tijdens de oudejaarsconference al 'gek geappt' door vrienden die hem herkenden in Claudia's anekdotes. ,,Hier zijn dus mensen voor betaald. Punt 1: drink voldoende. U denkt misschien: Hoe interpreteer ik dit precies? Daarom staat erachter 'zorg ervoor dat u voldoende drinkt'. Goede tip!'', riep ze onder meer uit in een bomvol Luxor Theater.

Claudia en de ambtenaar praatten nog lang bij, blijkt uit haar update. ,,Het bleef nog lang onrustig in de stad. #drinkvoldoende #hitteplan.''