Volledig scherm
© ANP Kippa

Claudia de Breij werkt aan Duitse theatershow

Cabaretier, zangeres en theatermaker Claudia de Breij heeft plannen voor een show in Duitsland in 2019. Tijdens de try-outs van haar theatervoorstelling Nu heeft ze geëxperimenteerd met een Duitstalige versie van haar hit Mag ik dan bij jou.

Om de stap naar onze oosterburen te kunnen maken heeft Claudia theaterregisseur Johan Simons in de arm genomen. Hij regisseerde groten der aarde en was onder andere artistiek leider van NT-Gent en de Duitse Ruhrtriennale. Simons bezocht onlangs de voorstelling van De Breij en de twee praten begin januari verder, vertelt De Breij in het tv-programma Volle Zalen dat AVROTROS dinsdagavond (21.15 uur) uitzendt.

Volgens De Breij denkt Simons "veel Europeser dan het Nederlandse gepruttel waar ik in zit". Omgekeerd meent Simons ook iets van de succesvolle cabaretier op te kunnen steken, vertelt hij aan Volle Zalen-presentator Cornald Maas. ,,Mijn publiek in Duitsland is vrij elitair. Zij bereikt de gewone man, ik ben benieuwd hoe ze dat doet, want ik zou dat ook wel willen."

 1. Thomas van der Vlugt wint AD-award op YouTube-festival VEED
  prijzenregen

  Thomas van der Vlugt wint AD-award op You­Tu­be-fes­ti­val VEED

  De Nederlandse YouTube-ster Thomas van der Vlugt (25) heeft vandaag op het VEED-festival in Amsterdam de AD Journalistieke Aanmoedigingsprijs gewonnen. De onderscheiding werd hem uitgereikt tijdens de VEED Awards: de Oscars van de Nederlandse YouTube industrie. Van der Vlugt kreeg de prijs (10.000 euro) vanwege de journalistieke manier waarop hij werk maakt voor het filmkanaal. Vorig jaar won Défano Holwijn.

poll

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

Wie moet Art opvolgen als presentator van Wie is de Mol?

 • Jan Versteegh (49%)
 • Ron Boszhard (4%)
 • Olcay Gulsen (4%)
 • Margriet van der Linden (7%)
 • Rik van de Westelaken (24%)
 • Iemand anders (12%)
32787 stemmen