Volledig scherm
Margriet van der Linden © -

Collega’s lovend over Margriet van der Linden

Margriet van der Linden (48) gaat een nieuwe talkshow presenteren in de vroege avond ter vervanging van De Wereld Draait Door (DWDD). Een goede keus?

Het nieuwe programma dat waarschijnlijk eind april op de buis komt, heeft een andere ‘tone of voice’ dan De Wereld Draait Door, kent ander format en dus ook een andere presentator: Margriet van der Linden. 

,,Leuk”, stelt televisiekenner Bert van der Veer. ,,Ze begeeft zich in een Bermuda-driehoek, maar dat maakt het alleen maar stoerder. Zowel bij Moltalk als in dat quizje op NPO 2 (De Tafel van Taal) laat ze zien dat ze een sfeertje kan maken en er lekker bovenop kan zitten. Ze heeft kwaliteiten om het in ieder geval anders te maken. Dat is prettig, want dan hoeft de vergelijking met Matthijs ook niet constant gemaakt te worden. Ze is de underdog.”

,,Een spannende presentator, opgewekt, ze kan verrassen”, zegt Suzanne Bosman van EénVandaag over collega Van der Linden. ,,Ik heb haar regelmatig in de uitzending gehad. Ken haar nog uit de tijd dat ze voor RTL in New York zat. Daarna was ze een geweldige hoofdredacteur van Opzij en een uitstekende woordvoerder voor de vrouwen.”

Plezierig

Quote

Tegelijk heeft ze ook iets prettigs lichts. Ze is niet ontzettend zorgelijk

Frénk van der Linden

Presentator/interviewer Frénk van der Linden vindt  haar ‘kordaat op een plezierige manier’. ,,Margriet is van de afdeling don’t beat around the bushes, dus lekker to the point. Ik hou wel van die rechtstreekse benadering. Tegelijk heeft ze ook iets prettigs lichts. Ze is niet ontzettend zorgelijk. Je hebt van die interviewers die bij zware onderwerpen meteen een donkere blik tonen. Margriet is van de draaglijke zwaarheid van het bestaan. Dat is wat je nodig hebt je nodig hebt in zo’n programma. Dan moet in drie kwartier vijf, zes onderwerpen doorheen stampen. Snel schakelen dus en dat kan zij van nature”, aldus Van der Linden die haar een tijdje meemaakte op een bijeenkomst van de school van journalistiek in Ede. ,,Met allemaal oud-medeleerlingen. Daar zag je dat zij van dat slag is dat het gemakkelijkst losjes kan werken.”

Van der Linden is al toegezegd dat ze ‘de tijd krijgt’. Haar grootste uitdaging? ,,Ongeveer de helft scoren van wat Matthijs van Nieuwkerk doet”, zegt Van der Veer. Frénk van der Linden: ,,Het zal een hels moeilijke taak zijn om dag in dag uit overeind te blijven op die journalistieke evenwichtsbalk tussen inhoud en amusement.” Laat zij zichzelf blijven, benadrukt Bosman. ,,Zorg dat zij haar eigen programma kan maken. Ze is heel eigen, nieuwsgierig en kan verrassen. Ja, ik heb er wel zin in.”