Shody Careman
Volledig scherm
PREMIUM
© Shody Careman

Collega’s en liefhebbers brengen ode aan ‘taaltovenaar’ Jan Rot: ‘Hij is one of a kind’

LofzangZijn zelf geregisseerde verjaardagsfeest in het Nieuwe Luxor gaat deze maand niet door, maar Mezza-columnist Jan Rot (64) mag niet zomaar van het podium verdwijnen. Collega's en liefhebbers brengen hier een ode aan de koning van de hertaling.

19 reacties

 • Schults

  4 maanden geleden
  Er gaat binnenkort een heel groot man heen. Hij zal een enorme leegte achterlaten in hertaalland. Wij zullen ook zijn optimisme en humor enorm missen. Maar meest wens ik zijn gezin heel veel sterkte. Zij moeten een geliefde en maatje gaan missen. Die leegte zal groot zijn. Ik hoop dat zij heel veel moed en kracht mogen putten uit de manier zoals Jan in het leven staat.
 • janneke Jansen

  4 maanden geleden
  Jan Rot, wat een prachtig mens, op het toneel niet te evenaren, de teksten prachtig gevonden. En nu begonnen aan zijn laatste reis, we gaan je missen maar je laat een mooie erfenis na. Dat moet je hopelijk kracht gegeven. En zoals je zelf zo mooi schreef, I did it my way
 • Tineke Immerzeel

  4 maanden geleden
  Het gaat weer een stuk kleurlozer worden in ons land als jij er straks niet meer bent.
 • Vliegenthart

  4 maanden geleden
  Nederland gaat je in meerdere opzichten missen Jan! Vaarwel en sterkte de komende tijd, ik wens je een mooi einde, voor zover dat bestaat en dat je in rust mag overgaan....liefs
 • Ria Oplaat

  4 maanden geleden
  @Tom van Wijk, u heeft helemaal gelijk. Jan is pas een woordkunstenaar. Ik kon dit nooit plaatsen bij mensen die zichzelf zo omschrijven. Maar bij Jan wel, die gewoon zijn werk en passie uitvoert en ook zonder veel geblaat. Mooie reactie en helemaal mee eens.