Fidan Ekiz en Renze Klamer.
Volledig scherm
Fidan Ekiz en Renze Klamer. © BNNVara

Collega’s verbijsterd na ontslag Fidan en Renze: ‘Schandvlek voor NPO, we zouden moeten staken’

updateKijkers en bekende collega’s hebben met grote verbijstering gereageerd op het nieuws dat Fidan Ekiz en Renze Klamer zijn weggestuurd bij De Vooravond. Het regent steunbetuigingen op sociale media, waarin BN’ers geen blad voor de mond nemen. ‘Wat een slangenkuil is het toch!’ schrijft EO-coryfee Bert van Leeuwen over Hilversum. Omroep BNNVara heeft de afgelopen uren leden zien vertrekken, maar stelt dat het niet gaat om grote aantallen.

87 reacties

 • A.L.F. van Laarhoven

  1 jaar geleden
  No. Verbijsterend nieuws en VARA onwaardig. Heb even gedacht lid te worden van deze omroep, maar zie hier nu definitief vanaf. Als sociale omgangsvormen zo met voeten worden getreden is het eind zoek.
 • Lely

  1 jaar geleden
  Na de desastreuze veranderingen opgelegd door de NPO bonzen, gaat nu de VARA zelf met de hakbijl tekeer. De paar tv programma’s die nog de moeite waard waren om te kijken worden een voor een geschrapt of oninteressant gemaakt. Nu is dus de vooravond aan de beurt. Renze en Fidan waren een ideaal koppel. Zonde, nu kan ik dus, net als de jongeren, ook de tv wegdoen en me beperken tot Netflix. Triest. Kees van der Lely
 • Willy Hauck - Vrijdag

  1 jaar geleden
  Gelijk mijn abonnement bij de vara opgezegd,bij zo'n club wil ik niet meer horen,ben al meer dan 40 jaar lid.
 • Ton Lucassen

  1 jaar geleden
  Ik dacht dat de vara een rode sociale omroep was, ben blij dat ik daar geen lidmaatschap van heb ,heel asociaal om zo met je medewerkers(sters) om te gaan
 • a.j. Hulst

  1 jaar geleden
  Feit: BNN/VARA en Omroep Zwart = samenwerking en straks op een net Fidan en Akwasi = 'kunnen moeilijk door één deur' Oplossing: We trappen Fidan en Renze eruit Nieuwe situatie: We planten er een blond niemendalletje en een gekleurde in opspraak geraakte advocaat neer; Omroep Zwart blij (grotere 'diversiteit'; BNN/VARA blij (nog linkser) en de Grachtengordel blij (Rotterdamse geluid is weg) Oplossing voor het publiek: Abonnement opzeggen bij VARA/BNN en boycot op De Vooravond (niet meer kijken)
 1. Angela de Jong wist dat het rommelde bij De Vooravond: ‘Maar dit zag ik niet aankomen’
  Play
  PREMIUM
  video

  Angela de Jong wist dat het rommelde bij De Vooravond: ‘Maar dit zag ik niet aankomen’

  Het besluit van BNNVara om Fidan Ekiz en Renze Klamer per direct van De Vooravond te halen komt voor Angela de Jong als een grote verrassing. De AD-columniste vertelt aan deze site dat ze wist dat Frans Klein, directeur video van de NPO, ontevreden was over het programma maar ze zag de wissel absoluut niet aankomen. ,,Ik ben benieuwd wat voor verschil Sophie en Khalid gaan maken.”
 2. Fidan Ekiz en Renze Klamer per direct van De Vooravond afgehaald: ‘Ik sta perplex’

  Fidan Ekiz en Renze Klamer per direct van De Vooravond afgehaald: ‘Ik sta perplex’

  Fidan Ekiz en Renze Klamer moeten van BNNVara per direct stoppen met het presenteren van De Vooravond. Het nieuws komt onverwacht en beide presentatoren zijn verbijsterd. ‘Ik sta nog perplex’, laat Klamer weten. Khalid Kasem en Sophie Hilbrand gaan een andere invulling geven aan de talkshow. Zij presenteren vanaf maandag 30 augustus afwisselend de talkshow tussen 19.00 en 20.00 uur bij BNNVara op NPO 1.

Poll

Welk programma moet volgens jou de Gouden Televizier-Ring winnen?

Welk programma moet volgens jou de Gouden Televizier-Ring winnen?

 • Even tot hier (63%)
 • Het jachtseizoen (14%)
 • De Bevers (22%)
26861 stemmen