Volledig scherm
Twan Huys presenteerde meer dan 10 jaar College Tour. Het programma keert terug met een andere presentator. © NTR

College Tour keert terug, maar zonder Twan Huys

updateCollege Tour, het NTR-programma waarin Twan Huys beroemdheden interviewde voor een zaal met studenten, keert in 2019 terug op televisie. Niet bij RTL met Huys, maar bij de publieke omroep. De NPO kondigde dat vanochtend aan. Wie het gaat presenteren, is nog niet bekend.

Twan Huys liet na zijn transfer van de NPO naar RTL 4 weten dat hij College Tour waarschijnlijk weleens voor RTL zou gaan maken. ,,Het zit in mijn dna’’, zei hij in een interview met deze site. ,,Ik zou het niet logisch vinden als het bij de publieke omroep terugkeert, omdat het programma heel erg aan mij hangt en ik bij de totstandkoming van elke aflevering zeer nauw betrokken was.’’

Dat College Tour toch bij de NPO blijft, is mogelijk omdat de rechten op het format gedeeld worden tussen de NTR en Twan Huys. Volgens NTR-directeur Paul Römer kon een van beide partijen alleen verder met College Tour met toestemming van de ander. Dat zou inhouden dat Huys heeft ingestemd met de nieuwe reeks met een andere presentator. College Tour maakt promotie; het programma verhuist van NPO 3 naar het hoger aangeslagen NPO 1.

NPO-directeur Frans Klein bevestigde vandaag ook dat talkshow M een tweede seizoen krijgt. Margriet van der Linden verving afgelopen voorjaar voor het eerst Matthijs van Nieuwkerks De Wereld Draait Door, tussen april en juni 2019 mag zij dat opnieuw doen. Die periode is iets korter dan dit jaar, omdat vanaf 7 juni het WK vrouwenvoetbal veel aandacht krijgt bij de NPO.