Evert ten Napel: ,,Geen tranen. Daar ben ik te nuchter voor."
Volledig scherm
PREMIUM
Evert ten Napel: ,,Geen tranen. Daar ben ik te nuchter voor." © Pro Shots / Pim Ras

Commentator Evert ten Napel zwaait af: ‘Mij zie je niet meer in het stadion’

AfscheidEn weer zwaait een vertrouwde voetbalstem af. Commentator Evert ten Napel (77) gaat na een zwerftocht van 45 jaar langs de velden met pensioen. Zijn laatste wapenfeit: de strijd om de Johan Cruijff-schaal zaterdag tussen Ajax en PSV. ,,Nee, geen tranen. Daar ben ik te nuchter voor.’’

10 reacties

 • Erwin Wilson

  2 maanden geleden
  Mooiste herinnering? EK 1988 tegen Duitsland, als 18 jarige, in Oranjeshort, gespannen voor de tv. Pa die gespannen aan het kettingroken geslagen is, opa die weer wat mompelt over die rotm**fen en Everts droge commentaar: “Wouters, Koeman, van Basten, is dit ‘m dan, ja, ja....dit is ‘m dan, 2-1!” De orgie van geluid die losbarstte in de buurt, ik kan het zo weer oproepen. Dank voor alle onvergetelijke momenten en het onlosmakelijk onderdeel zijn van mijn jeugd.
 • Wouter van de Vorst

  2 maanden geleden
  Vind zichzelf heel belangrijk, net als in dat programma van zijn dochter. Vond toch ooit een wedstrijd te gezapig en wenste dat iemand een doodschop zou krijgen, Tja, hij houdt liever van handbal
 • de Vreugd

  2 maanden geleden
  De beste! Altijd genoten van hem. Nog één keer genieten. Fijn pensioen! Dikverdiend.
 • Anita Pak

  2 maanden geleden
  Een vakman en geweldige commentator die de kunst verstaat van het doseren ipv praten om het praten. Bedankt Evert en nog heel veel mooie en gezonde jaren gewenst.
 • Wilhelmus Liebrand

  2 maanden geleden
  Zo hebben we ze helaas niet meer. Tegenover de geblazen lucht lullemeiers van tegenwoordig was Evert een verademing. Het ga je goed, en bedankt.
 1. Eindelijk de kaskrakers! De Veroordeling en De Slag om de Schelde strijden om Gouden Kalf
  alle nominaties

  Eindelijk de kaskrakers! De Veroorde­ling en De Slag om de Schelde strijden om Gouden Kalf

  Ging het Gouden Kalf voor de beste film de afgelopen jaren vooral naar kleine arthouseproducties, ditmaal lijken de grote publiekstitels aan de beurt. De Veroordeling, over de Deventer Moordzaak, sleepte de meeste nominaties in de wacht: elf maar liefst, waaronder ook voor beste regie en beste acteur (Fedja van Huêt). Grootste concurrent is De Slag om de Schelde met negen nominaties.