Volledig scherm
Chris Martin, zanger van Coldplay. © EPA

Concert Coldplay in virtual reality te zien

Fans van Coldplay kunnen volgende week een concert van de band live bekijken in virtual reality. Daarvoor hebben ze wel een VR-headset nodig en een smartphone die VR ondersteunt. 

Het concert van Chris Martin en de andere leden van Coldplay op 17 augustus maakt deel uit van de A Head Full Of Dreams Tour van de Britten. Samsung, dat voor de registratie van de show samenwerkt met concertpromotor Live Nation en VR-specialist Oculus, belooft de kijkers een ,,magische avond waarin de fans een concert kunnen ervaren zoals ze dat nog nooit hebben meegemaakt".

De stream wordt gratis aangeboden in ruim vijftig landen. Wie niet live kan kijken, kan het concert op een later tijdstip via het VR-platform van Samsung terugkijken. Samsung laat weten dat het concert slechts voor een korte tijd beschikbaar wordt gesteld.

  1. Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh
    Interview

    Pip Pellens strijdt voor tienermeisjes in Bangladesh

    Actrice-presentatrice Pip Pellens (23) is samen met Sebastiaan Labrie begonnen aan een bijzondere reis naar Bangladesh. De twee stapten in het vliegtuig voor Plan Nederland en volgen in Zuid-Azië het spoor van Wedding Busters. Het gaat om vrijwilligers die proberen te voorkomen dat jonge meisjes slachtoffer worden van een kinderhuwelijk. Pip: ,,Complicaties bij een tienerzwangerschap is daar doodsoorzaak nummer 2 voor meisjes tussen de 15 en 18 jaar.”

poll

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

De winnaar van Heel Holland Bakt is:

  • Glenn (6%)
  • Hans (67%)
  • Marjolein (27%)
236 stemmen