Volledig scherm
© ANP

Concerten Toppers gaan ondanks ellende toch door

Jeroen van der Boom, René Froger en Gerard Joling laten de nog resterende Toppers-concerten - vrijdag, zaterdag en zondag in de Amsterdam Arena - ondanks persoonlijke tegenslagen doorgaan. Dat heeft het management van het glitter- en glamourtrio laten weten.

Froger kreeg tijdens het openingsspektakel van één van de shows een zweepslag, terwijl Joling in zak en as zit sinds hij dinsdag in zijn woonplaats Aalsmeer een 91-jarige vrouw aanreed. Het hoogbejaarde slachtoffer ligt in het ziekenhuis met meerdere botbreuken en is er volgens de laatste berichten van de politie slecht aan toe.

De vrouw zou op de Van Cleeffkade hebben geaarzeld toen zij met haar rollator een zebrapad wilde oversteken. Volgens getuigen en de politie dacht de zanger dat ze zou wachten met oversteken, toen ze plotseling toch nog in beweging kwam. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat Joling niet te hard reed en dat geen alcohol in het spel was. Na een verhoor op het politiebureau mocht hij weer naar huis.

Verklaring
Gerard Joling heeft via zijn advocaat en management laten weten erg geschokt te zijn. ,,Ik ben enorm aangeslagen en heb geen oog dicht gedaan. Ik vind het vreselijk voor die mevrouw en haar familie'', aldus Gerard in een korte verklaring op Facebook. Daarin is ook te lezen dat de concerten van Jeroen van der Boom, René Froger en Gerard Joling doorgaan. ,,Komend weekend staan de Toppers op vrijdag, zaterdag en zondag nog driemaal in een uitverkochte Amsterdam Arena. Hoe moeilijk ook, we zullen er staan''.

Uit medeleven en respect worden alle persactiviteiten van de Toppers tot vrijdag geannuleerd. ,,Wij vinden het op dit moment zeer ongepast vrolijk de pers te woord te staan over het succes van de Toppers concerten terwijl er iemand gewond in het ziekenhuis ligt'', aldus Benno de Leeuw (producent en manager van de Toppers in Concert concerten). René Froger en Jeroen van der Boom geven aan in gedachte bij de gewonde vrouw te zijn en steunen hun collega Gerard Joling waar mogelijk.

Hoe de vrouw er momenteel aan toe is, is op dit moment onbekend.

TOPPERS CONCERTEN NIET IN GEVAARGistermiddag is Topper Gerard Joling betrokken geweest bij een auto-ongeluk waarbij...

Posted by Toppers in Concert - Officiële pagina on Wednesday, 27 May 2015

Poll

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

Wie moet Expeditie Robinson winnen?

  • Eva Cleven (22%)
  • Hugo Kennis (60%)
  • Shary-An Nivillac (18%)
5401 stemmen