Volledig scherm
Connie Witteman. © Instagram

Connie Witteman zet luxe appartement voor drie miljoen te koop

Connie Witteman (67) heeft haar optrekje aan de Amsterdamse PC Hooftstraat, waar vorig jaar nog voor een fortuin aan sieraden werd gestolen, voor maar liefst drie miljoen euro in de verkoop staan. De toekomstige bewoner hoeft zich echter geen zorgen te maken dat inbrekers opnieuw hun slag kunnen slaan, want de beveiliging van het complex is compleet onder handen genomen.

Op de website van makelaar Sotheby valt te lezen dat het om een ‘goed beveiligd complex gaat’, dat ook beschikt over een lift en een video-intercominstallatie. Opvallend, want vorig jaar juli wisten dieven voor ruim 2,8 miljoen euro aan dure horloges, contant geld, sieraden en andere spullen mee te nemen uit Wittemans stulpje. Sommige spullen waren van de overleden ex-man van Witteman, Hans Breukhoven. 

Toch hoeven geïnteresseerden zich absoluut geen zorgen te maken over de beveiliging van het pand, dat grenst aan het Amsterdamse Vondelpark. ,,De Vereniging van Eigenaren heeft flink geld uitgegeven aan extra dikke ramen en stalen hekken, dus met de beveiliging is echt niks meer mis", verklaart Witteman in een reactie aan De Telegraaf

De voormalig zangeres (Vanessa) stelt dat het huis niet te koop staat omdat ze geld nodig heeft, maar omdat het 'gewoon te groot is voor mij alleen'. Het appartement, dat ruim 143 vierkante meter bestrijkt, beschikt onder meer over een enorme woonkamer en telt twee slaapkamers mét eigen badkamer.

Invallen

In mei dit jaar zijn er diverse invallen gedaan in Amsterdam, waarbij een deel van de gestolen buit werd teruggevonden. Volgens de advocaat van Witteman, Anis Boumanjal, gaat het om een marginaal deel van de gestolen spullen. De meest waardevolle stukken zaten er volgens hem niet bij.

De rechtbank veroordeelde in februari de drie mannen voor de roof tot celstraffen van twee jaar, een jaar en een half jaar.