Volledig scherm
Cor Bakker © Bokkie Vink

Cor Bakker en Cas Jansen in nieuw seizoen De slimste mens

Pianist Cor Bakker en acteur Cas Jansen behoren deze zomer tot de deelnemers van kennisquiz De slimste mens. Het programma met presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem keert vanaf maandag 16 juli terug op NPO 2, meldt omroep KRO-NCRV.

In de dagelijkse strijd nemen drie bekende Nederlanders het tegen elkaar op. In de eerste aflevering krijgt Cas Jansen gezelschap van cabaretière Lonneke Dort en schaatser Jan Blokhuijsen. Iedere aflevering valt er één kandidaat af, die wordt vervangen door een nieuwe deelnemer. Later deze zomer stromen onder meer presentator Tim den Besten, chef-kok Robèrt van Beckhoven en SP-Kamerlid Peter Kwint in.

Het is alweer het twaalfde seizoen van De slimste mens. De laatste editie werd in januari gewonnen door Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck.

Volledig scherm
Philip Freriks. © ANP Kippa
  1. Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interactief survivalprogramma

    Keihard rennen of stilstaan? Netflix komt met interac­tief survival­pro­gram­ma

    Streamingdienst Netflix komt met acht afleveringen van een survivalprogramma waarin kijkers op interactieve wijze zelf het verloop van hun barre tocht door de wildernis kunnen bepalen. Het gaat om de reeks You vs. Wild van de Britse avonturier en bergbeklimmer Bear Grylls (44). Hij legt alle moeilijke beslissingen letterlijk in de handen van kijkers zoals ‘blijven stilstaan’ of ‘rennen’ en ‘voorzichtig kruipen’ of juist ‘rechtop lopen’.