Countryzanger Rowan steelt harten van The Voice-kijkers

Countryzanger Rowan du Chatenier wist vanavond tijdens de laatste aflevering van de Blind Auditions in The Voice of Holland slechts twee stoelen te laten draaien, maar stal ondertussen wel de harten van de kijkers op sociale media. Met zijn vertolking Arms of a woman van Amos Lee maakte hij heel wat los. 'Dit is prachtig!', luiden de reacties.

Volledig scherm
Rowan © RTL

Het waren twee bloedstollende minuten voor de 21-jarige Rowan. Mede omdat de meeste audities bestaan uit popnummers, was het voor de Zeistenaar een ware uitdaging om met zijn countrynummer de juryleden te overtuigen. Anouk en Ali B drukten niet op de rode knop. ,,Ik vond het te veilig. Misschien omdat je niet beter kon, of omdat je geen lef hebt", beargumenteerde Ali zijn keuze om niet te drukken. Juryleden Sanne Hans en Waylon, die bekend staat om zijn liefde voor country, draaiden wél om.

,,Je bent vast een betere match met Waylon, maar dat zegt niet dat ik je niet wil hebben", luidde het commentaar van Sanne. Waylon, die in eerste instantie twijfelde, verkondigde vervolgens gráág met Rowan te willen werken. ,,Ik wil nog wel met je uitdiepen waar je mee bezig bent", zei hij.

Rowan koos zoals verwacht voor coach Waylon, tot enige teleurstelling van Sanne. 

Prachtig

Op sociale media kon de auditie van Rowan op heel wat positieve reacties rekenen. Waren de kijkers eerst nog sceptisch toen hij verkondigde country te zingen, zo snel stroomden de complimenten binnen nadat hij begon met zingen.

'Drukken!!', 'Eindelijk iets dat echt goed is' en 'Rowan had 4 stoelen moeten hebben. Dit is zingen ... dit komt binnen. In plaats van al dat geschreeuw', reageerden mensen op Twitter.