Volledig scherm
De uitvaart van Dolores O'Riordan. © EPA

Cranberries-zangeres Dolores O'Riordan in besloten kring begraven

Cranberries-zangeres Dolores O'Riordan is vandaag naar haar laatste rustplaats gebracht. De Ierse, die een week geleden op 46-jarige leeftijd overleed, is in besloten kring begraven in Limerick. Ze ligt naast haar vader Terence, die in 2011 overleed.

Voorafgaand aan de begrafenis vond in de Saint Alibe's Church in haar geboortestad Ballybricken een uitvaartmis plaats. Tijdens het binnenkomen van de genodigden was het Ave Maria te horen dat O'Riordan zong met Luciano Pavarotti. Daarna brachten familie en vrienden een eerbetoon aan de zangeres door herinneringen op te halen en het belang van haar muziek voor velen te benadrukken.

,,Het aantal mensen dat zij uit hun depressie wist te halen, is onmogelijk te tellen'', zei een vriend van de familie. ,,Ze wist mensen te bereiken en had respect voor iedereen.'' Onder begeleiding van haar moeder, haar vriend Olé Koretsky, ex-vriend Don Burton en hun drie kinderen werd daarna de kist naar de begraafplaats gebracht.

Volledig scherm
Het programmaboek bij de uitvaart. © EPA

Afscheid

Zondagmiddag hebben duizenden fans tijdens een speciale herdenkingsdienst in de St. Joseph's Chruch afscheid genomen van hun idool. Rouwende fans stonden lange tijd in de rij om langs de open kist te kunnen lopen.

O'Riordan overleed vorige week maandag op 46-jarige leeftijd in een hotel in Londen. Het zal vermoedelijk nog een tijd duren voordat duidelijk is wat de exacte doodsoorzaak is. Wel liet de politie al weten dat de Ierse zangeres niet onder verdachte omstandigheden is gestorven.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
Dolores O'Riordan. © EPA
  1. Koning bedankt Nederlanders in India op bijzondere plek

    Koning bedankt Nederlan­ders in India op bijzondere plek

    Koning Willem-Alexander bedankte Nederlanders die in India wonen en werken vanavond tijdens een receptie op een bijzondere plek. Samen met koningin Máxima ontving hij leden van de Nederlandse gemeenschap in India in het Taj Mahal Palace & Tower in Mumbai, de zwaarst getroffen plek tijdens de terreuraanslagen die de havenstad in 2008 trof. Voorafgaand aan de receptie legden Willem-Alexander en Máxima een krans in de hotellobby ter nagedachtenis aan die verschrikkingen.