Volledig scherm
De uitvaart van Dolores O'Riordan. © EPA

Cranberries-zangeres Dolores O'Riordan in besloten kring begraven

Cranberries-zangeres Dolores O'Riordan is vandaag naar haar laatste rustplaats gebracht. De Ierse, die een week geleden op 46-jarige leeftijd overleed, is in besloten kring begraven in Limerick. Ze ligt naast haar vader Terence, die in 2011 overleed.

Voorafgaand aan de begrafenis vond in de Saint Alibe's Church in haar geboortestad Ballybricken een uitvaartmis plaats. Tijdens het binnenkomen van de genodigden was het Ave Maria te horen dat O'Riordan zong met Luciano Pavarotti. Daarna brachten familie en vrienden een eerbetoon aan de zangeres door herinneringen op te halen en het belang van haar muziek voor velen te benadrukken.

,,Het aantal mensen dat zij uit hun depressie wist te halen, is onmogelijk te tellen'', zei een vriend van de familie. ,,Ze wist mensen te bereiken en had respect voor iedereen.'' Onder begeleiding van haar moeder, haar vriend Olé Koretsky, ex-vriend Don Burton en hun drie kinderen werd daarna de kist naar de begraafplaats gebracht.

Volledig scherm
Het programmaboek bij de uitvaart. © EPA

Afscheid

Zondagmiddag hebben duizenden fans tijdens een speciale herdenkingsdienst in de St. Joseph's Chruch afscheid genomen van hun idool. Rouwende fans stonden lange tijd in de rij om langs de open kist te kunnen lopen.

O'Riordan overleed vorige week maandag op 46-jarige leeftijd in een hotel in Londen. Het zal vermoedelijk nog een tijd duren voordat duidelijk is wat de exacte doodsoorzaak is. Wel liet de politie al weten dat de Ierse zangeres niet onder verdachte omstandigheden is gestorven.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
Dolores O'Riordan. © EPA
  1. Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    Stylist Chiel Harten in elkaar geslagen en beroofd

    De Rotterdamse tv-persoonlijkheid Chiel Harten is gisterochtend in Amsterdam mishandeld en beroofd. Chiel deelt een foto van zijn gehavende gezicht en doet in een uitgebreid bericht op Facebook zijn verhaal. Hij hoopt daarmee massaal aandacht te creëren voor dit soort gebeurtenissen. ‘Mijn maatje probeerde de vier jongens nog aan de kant te duwen, op dat moment renden ze lachend weg en riepen ze: ‘GAYS EASY!’’, zo schrijft Chiel, die nu met een hersenschudding en een gebroken neus kampt.
  2. Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Vader Anna Nooshin overleden: Ik had gehoopt je nog een keer te zien

    Anna Nooshin heeft gisteren in een emotioneel bericht op Instagram laten weten dat haar vader is overleden. De 32-jarige vlogster wist dat er een dag zou komen dat hij haar zou verlaten, maar nu het moment daar echt is heeft ze het er moeilijk mee. ‘Toch had ik stiekem gehoopt je nog een keer te mogen zien of te vasthouden. Ondanks het verleden en de afstand tussen ons besef ik me nu hoeveel ik op je lijk, hoeveel ik je heb gemist en hoeveel ik je nog ga missen.’