Volledig scherm
© SBS

DanceSing verovert plek in kijkcijfer top 15

DanceSing, de nieuwe talentenjacht van SBS 6, heeft een plek in de lijst van de best bekeken programma's van gisteren veroverd. Naar de show van Johnny de Mol en Romy Monteiro keken 714.000 mensen. Dat aantal is goed voor een veertiende plek in het overzicht van de Stichting Kijkonderzoek.

In DanceSing wordt gezocht naar een talent dat niet alleen kan zingen, maar ook de sterren van de hemel danst. Volgens Gordon, die samen met Trijntje Oosterhuis het zanggedeelte jureert, ‘is het in de hele wereld nog nooit voorgekomen dat een programma er technisch zo waanzinnig uitziet als dit', zo liet hij deze week weten. ,,Er gebeurt zo veel qua special effects, 3D, augumented reality, overweldigend. En dat vind ik zo mooi, dat John de Mol dat gewoon weer doet.’’

Timor Steffens en Kenzo Alvares beoordelen de kandidaten op hun danskunsten en werden gisteravond onder andere omver geblazen door de 22-jarige Sherefa, die aan meer talentenjachten meedeed.

Onze columniste Angela de Jong vindt dat Talpa met iets beters moet komen. ,,Als je gouden bergen belooft, kun je niet aankomen met een hoopje gerecycled plastic dat is opgeleukt met een snoer kerstlampjes’’, meent ze.

Volledig scherm
Sherefa blies de jury omver. © SBS

Top 5 best bekeken programma’s
1. Achtuur Journaal: 2 miljoen
2. De Slimste Mens: 1,5 miljoen
3. Zesuur Journaal: 1,4 miljoen
4. De Wereld Draait Door: 1,3 miljoen
5. Een Vandaag: 1,2 miljoen