Volledig scherm
Daniel Dekker. © ANP

Daniel Dekker stopt na tien jaar als ‘Mr. Songfestival’

UpdateDaniel Dekker neemt na tien jaar afscheid van de organisatie van het Eurovisie Songfestival in Nederland. De Tros-coryfee was sinds 2009 betrokken bij de Nederlandse selectiecommissie en gold als een van de grote mensen achter de schermen. Ook verzorgde Dekker een aantal jaar het commentaar tijdens de uitzendingen van het liedjesfestijn.

,,Na 10 jaar plezier, passie, muziek, vriendschap en vooral resultaat sluit ik mijn betrokkenheid bij het Eurovisie Songfestival af”, laat Dekker op Facebook weten. ,,Ik heb veel mogen doen en meegemaakt. Van radio-uitzendingen tot televisie commentaar, van selectie tot organisatie. Van allerlaatste tot allereerste. Een mooi avontuur, om nooit te vergeten. Met grote dank en liefde voor iedereen die er écht bij was. Ik ga jullie missen.”

Daniel Dekker was een van de mensen die zich de afgelopen tien jaar hard maakte voor betere Nederlandse prestaties op het Eurovisie Songfestival. Dat is gelukt; de afgelopen jaren haalde Nederland zes keer de finale, met als kers op de taart de winst van Duncan Laurence afgelopen mei.

‘Hard op zoek’

AVROTROS gaat intussen hard op zoek naar een nieuw lid voor de selectiecommissie voor de Nederlandse bijdrage aan het Eurovisiesongfestival. Dat heeft een woordvoerder van de omroep donderdag laten weten in reactie op het nieuws dat dj Daniel Dekker stopt met zijn werkzaamheden rond het liedjesfestijn.

,,We zijn hard aan het nadenken over een waardige opvolger”, stelt de zegsman. Op korte termijn moet een naam worden bekendgemaakt. ,,We zoeken iemand die net als Daniel dicht bij de artiesten staat. We verliezen met hem natuurlijk degene met de meeste muziekkennis in de commissie.” Andere leden zijn AVROTROS-directeur Eric van Stade, zanger Jan Smit en presentator Cornald Maas.

Sietse Bakker, de uitvoerend producent van het Songfestival in Nederland, prijst Dekker op Twitter als ‘een van de drijvende krachten achter de Nederlandse comeback en de winst van Duncan Laurence. Dankbaar voor zijn inzet’.

Poll

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

Als mijn partner vreemdgaat, is relatie einde verhaal

  • Eens, een scheve schaats is niet te vergeven. (56%)
  • Oneens, zo'n uitstapje kan je samen overwinnen. (44%)
11948 stemmen