Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong © Shody Careman

Dat gehussel met programma’s is om gek van te worden

angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Vergeleken met het echte leed in de wereld is het klein bier, dat realiseer ik me heus wel. Maar toch. Ik word er gek van hoe er de laatste tijd wordt geschoven met programma’s door de verschillende zenders. Alsof ze niet mijn hele routine door de war gooien door De rijdende rechter wordt vervolgd van de dinsdag naar woensdag te zetten of mr Frank Visser van de maandag naar de woensdag te transporteren. Het lijkt verdorie de Albert Heijn wel die om de zoveel tijd de appelstroop naar het schap van de wasmiddelen verkast en vice versa.

 1. Beau krijgt geen toestemming voor AZC Inside: ‘Belachelijk’

  Beau krijgt geen toestem­ming voor AZC Inside: ‘Belache­lijk’

  Beau van Erven Dorens (48) keert morgenavond terug met een nieuwe maatschappelijk geëngageerd programma, De Sleutel bij RTL4. Daarin volgt hij vijf daklozen, verdeeld over heel Nederland. ,,Dat gaat nog altijd verder dan televisie maken. Hier kun je met enige hulp al zó veel bereiken. Vergis je niet, het daklozenprobleem in Nederland wordt alleen maar groter”, aldus de presentator die elke avond te zien is met zijn talkshow Beau.
 2. Visuele krachttoer trekt onbegrijpelijk script Bowie-musical recht
  PREMIUM

  Visuele krachttoer trekt onbegrijpe­lijk script Bo­wie-musical recht

  Natuurlijk, de geest van David Bowie zweeft door de zaal. Daarvoor is de grote portretfoto die na de slotscène van Lazarus wordt getoond, niet nodig. De musical eindigt met zijn meest iconische lied Heroes en begint met de song waarin hij – toentertijd nog door vrijwel niemand begrepen – zijn naderende afscheid van de aarde aankondigt. Het is het titelnummer van de voorstelling met als opening de kippenvelregel: Look up here, I’m in heaven.