Dave Roelvink doet mee aan nieuwe Expeditie Robinson

live streamsRTL5 heeft vanmiddag de twee laatste namen bekendgemaakt van BN'ers die meedoen aan de nieuwe editie van de avontuurlijke survivalcompetitie Expeditie Robinson. Het gaat om Dave Roelvink en Suzannne Klemann, één van de zangeressen van de band Loïs Lane. Dat gebeurde op forteiland Pampus in het IJmeer: een locatie die net zo afgelegen ligt als het onbewoonde eiland waar het programma is opgenomen.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
Dave Roelvink © AD

Aan de nieuwe, alweer zeventiende editie van Expeditie Robinson - die 8 september om 20.30 uur op RTL5 begint - doen in totaal 16 bekende gezichten mee: Boer Zoekt Vrouw-kandidate Bertie, rapper Dio, Shownieuws-presentator Koos van Plateringen, GTST-actrice Gaby Blaaser, wereldkampioen kitesurfen Jalou Langeree en voormalig wielrenner Thomas Dekker. Andere kandidaten zijn rapper Kraantje Pappie (echte naam: Alex van der Zouwen), actrice Elle van Rijn, presentator Jayjay Boske, model Chloe Leenheer, vlogger en presentatrice Anna Nooshin, presentator Lex Uiting en acteur Bartho Braat. Ook Miss Nederland Jessie Jazz Vuijks, de vriendin van zanger Tim Douwsma, is afgereisd naar het onbewoonde expeditie-eiland. 

Twee teams
Het programma wordt zoals gebruikelijk gepresenteerd door Nicolette Kluijver en Dennis Weening. De deelnemers worden ook dit jaar weer onderverdeeld in twee teams. Wel moeten ze voor de verandering een eiland delen. Kandidaten die worden weggestemd krijgen nog wel de mogelijkheid de finale te halen door te overleven op een speciaal afvallerseiland.

Weervrouw Amara Onwuka won het vorige, zestiende seizoen van Expeditie Robinson. Tijdens de loeispannende finale won zij van medefinalisten Anna Speller en Oscar Aerts.

Volledig scherm
© RTL
Volledig scherm
© RTL
Volledig scherm
Bertie wordt aan de tand gevoeld door de pers. © AD
Volledig scherm
© ANP