Volledig scherm
Dave Roelvink onder de douche in gayclub 'De Unie'. © AD/Frank de Roo

Dave Roelvink doucht nieuwe Rotterdamse gayclub 'open'

Dave Roelvink nam gisteravond een verkwikkende douche in een nieuwe gayclub, waar hij alle problemen even van zich af kon spoelen. Dave was met stylist Fred van Leer en Jamai Loman aanwezig in Rotterdam, waar het Rotterdamse fenomeen De Unie werd heropend.

Door zichzelf half ontkleed onder een warme douche te nestelen, verklaarde Roelvink de nieuwe nachtclub voor gays geopend. Patrick Nijenhuis en Edwin van der Toolen, tevens eigenaren van homobar De Regenboog, starten een brasserie en wijnbar, De Unie, die op weekendavonden transformeert in een 'opzienbarende club, geïnspireerd op Las Vegas' in het monument aan de Rotterdamse Mauritsweg.

Het interieur van het pand heeft een ongekende metamorfose ondergaan. De zaak beschikt over een 6 meter lang led-scherm, een dj-booth in de vorm van een preekgestoelte en een heuse douchecabine waarin dansers hun opwachting maken. De plek van Roelvink, de douche achter een glazen pui, wordt 's avonds voortaan ingenomen door dansers.

Jamai verrichtte de officiële openingshandeling. Hij zorgde ervoor dat de douche ging stromen. Aan Dave was het daarna de taak om de douche in gebruik te nemen. Jody Bernal, die een nieuwe carrière heeft gevonden als dj, probeerde ondertussen de dj-booth uit.

Geruchtmakende roofzaak
Dave is verdachte in een geruchtmakende roofzaak en zat daarvoor twee nachten vast. Tot overmaat van ramp verscheen een seksfilmpje van hem online dat was gemaakt in het bubbelbad van de villa waaruit voor een vermogen aan spullen was ontvreemd. Korte tijd later belandde Dave opnieuw in de cel op verdenking van aanranding tijdens een stapavond in Amsterdam. Ook kwam de zoon van Dries negatief in het nieuws met berichten over rijden onder invloed van alcohol en rijden nadat zijn rijbewijs was ingenomen.