Dave Roelvink
Volledig scherm
Dave Roelvink © ANP

Dave Roelvink heeft nu wél spijt van arrestatie na dollemansrit op A10

Realityster en dj Dave Roelvink heeft, in tegenstelling tot zijn eerdere  verklaring op Instagram, nu wel uitgebreid spijt betuigd. Roelvink (24) werd zaterdagavond gearresteerd nadat hij met alcohol op 180 km per uur reed op de A10. ,,Hij was vandaag zeer aangeslagen", meldt zijn manager Frank Wisse. Zijn eerdere verklaring op Instagram zou Dave 'in een foute emotie' hebben geplaatst.

,,Ik weet niet of je op zo'n moment meteen rationeel kan reageren. Maar, zijn eerste reactie waarin hij zei dat het allemaal wel mee viel, die was heel dom. Dat was gewoon een hele domme actie. Daar ben ik heel helder in", aldus Wisse. ,,Nogmaals, ik vind het belachelijk wat er is gebeurd, en dat vindt hij ook. Maar het is gebeurd."

De opnames van de realityserie 'De Roelvinkjes, ff geen cent te makken' gaan voorlopig gewoon door, ondanks de recente arrestatie. ,,Dave wil graag het podium houden dat hij krijgt, en de zender wil dat ook", vertelt Wisse, die vanmiddag een pittig gesprek voerde met zijn artiest. Volgens Wisse geven SBS 6 en producent Talpa TV morgenochtend op de set van het programma een uitgebreide verklaring over het incident. 

Klemgereden

De jonge Roelvink, oudste zoon van volkszanger Dries Roelvink (59), werd zaterdagavond laat klemgereden en door de politie tegen de grond gewerkt. Even daarvoor reed hij, beschonken en wel, met 180 kilometer per uur over de A10, en vertoonde daarbij agressief gedrag tegen een motoragent. Na zijn arrestatie bracht hij drie uur door op het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingenomen, en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

De invloed van de arrestatie  op de carrière van Dave, kan zijn manager nog niet overzien. ,,Het is geen positieve impuls. Ik weet nog niet wat de gevolgen gaan zijn, maar dit soort verhalen zijn nooit goed in het veld waar hij werkzaam is. Maar, er gelden wel wat andere regels voor jongere mensen, kijk bijvoorbeeld naar Boef of naar Lil' Kleine. Als die dat raars doen, dan vinden mensen van dezelfde leeftijd dat soms alleen maar fantastisch. Tenminste, daar lijkt het op. Of dat ook bij Dave gaat gebeuren, dat weet ik niet. Maar er gelden wel wat andere wetten voor de jeugd dan voor de wat ouderen."

De opnames voor de realityserie De Roelvinkjes, ff geen cent te makken, zijn vandaag begonnen. De opnames voor het RTL-programma Dave en Donny op Expeditie, vanaf 6 september te zien op Videoland, zijn al achter de rug. 

RTL Nederland wilde vandaag niet telefonisch reageren, maar houdt het bij een kort statement. ,,Het gedrag van Dave vinden we zeer onverstandig en keuren wij ten zeerste af."

Kijk hier naar beelden van de arrestatie van Dave:

  1. Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdrama Etten-Leur

    Heftige uitzending Danny op Straat over politie bij gezinsdra­ma Et­ten-Leur

    De NTR heeft vanavond heftige beelden laten zien van het politiewerk rondom de gezinsmoord in Etten-Leur, afgelopen zaterdag. Daarbij kwamen twee kinderen, hun moeder en oma om het leven. In het programma Danny op Straat op NPO2 is te zien hoe agenten voor het eerst het huis binnengaan en hoe zij bleek weer naar buiten komen. ,,Het gaat om een gezin met hele jonge kinderen, dat doet iets met je”, zegt een agent.