Volledig scherm
Dave Roelvink © anp

Dave Roelvink krijgt stevig gesprek met manager: dit gedrag tolereren we niet

Frank Wisse, de manager van Dave Roelvink, gaat vanmiddag een pittig gesprek voeren met de 24-jarige realityster en dj. Deze raasde zaterdagavond dronken en met 180 km per uur over de A10 en werd daarbij agressief tegen de agenten die hem aanhielden. Er staat hem een strafrechtelijke vervolging te wachten. Wisse: ,,Ik schaam me voor dit soort gedrag. En dat ga ik hem duidelijk vertellen."

De 24-jarige Dave, zoon van zanger Dries Roelvink, bracht na zijn aanhouding enkele uren door op het politiebureau. Uit de blaastest bleek dat hij ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Zijn rijbewijs is ingenomen. 

Roelvink kwam in het vizier van de politie toen hij met zijn Mercedes met hoge snelheid over het Zuideinde in zijn woonplaats Landsmeer reed. Hij stopte daarbij meerdere malen op de vluchtstrook en was agressief tegen een motoragent.

Vanmiddag heeft hij een afspraak met zijn manager Frank Wisse, die gisteren terug is gekomen van vakantie. Ze hebben elkaar na de gebeurtenis daarom nog niet persoonlijk getroffen. ,,Het mag duidelijk zijn dat ik niet blij ben. Consequenties zullen zeker volgen, er zal een rechter of een instantie zijn die daarover zal beslissen", vertelt Wisse.

Over de maatregelen die hij zelf gaat nemen en de gevolgen voor de loopbaan van Roelvink, kan Wisse nog niks zeggen. ,,Zijn carrière zal hiermee wel geschaad worden. En daar zijn we dan ook helemaal niet blij mee. Maar wat vooral geldt is dat dit soort gedrag gewoon onacceptabel is, voor iedereen."

Wisse is erg teleurgesteld in de jonge Dave. ,,Het is belachelijk gedrag. Ik distantieer hier mij heel erg van. Daar gaan wij vanmiddag met zijn tweeën eens duidelijk over praten, en beslissen hoe we hier vanaf nu mee om gaan."

De Roelvinkjes

Samen met RTL, SBS en producent Talpa, waar Roelvink bij betrokken is met onder meer de programma's De Roelvinkjes ff geen cent te makken en Dave en Donny op Expeditie, zal Wisse uiteindelijk tot een standpunt komen. ,,Er is al veel contact geweest met RTL en met Talpa. Ik moet mijn telefoon drie keer per dag opladen. Wat er uit de gesprekken komt, dat zal later bekend worden. We zijn bezig met een aantal dingen. Maar het is allemaal zo ongelofelijk vers, ook voor mij."

,,Of het invloed heeft onze samenwerking? Ik ga niet in op enige consequenties wat dat betreft, maar dat wij hier stevig over gaan praten, ja, dat mag duidelijk zijn."

Volgens de artiest zelf valt het allemaal wel mee en heeft de politie 'te heftig' op de gebeurtenissen gereageerd. ,,Ik wil alle verhalen uit de wereld helpen. Het ziet er op het filmpje heel heftig uit, maar ik zit niet meer vast. Ik heb twee à drie uur op het bureau gezeten.'' 

Vader Dries is erg teleurgesteld in zijn zoon. ,,Ik ben wel eens vrolijker wakker geworden", vertelde hij vanmiddag op NPO radio 1. ,,Het is een ongelooflijk stomme actie geweest. Echt helemaal fout. Ik ga hem straks eens flink aan de tand voelen en hem écht vragen waar hij in godsnaam mee bezig is. Hoe hij hiervan kan leren? Van de fles afblijven zou een goed begin zijn."

Het is niet de eerste keer dat Roelvink in aanraking komt met de politie. Voor diefstal van onder meer juwelen en het heimelijk filmen van de seks die hij had met de dochter van de eigenaren van de spullen, kreeg hij eerder 150 uur taakstraf

Kijk hier naar de beelden van de aanhouding: