Dave Roelvink na dollemansrit: 'Het valt allemaal wel mee'

Update + VideoDave Roelvink is gisteravond na een dollemansrit over de A10 door de politie klemgereden in Amsterdam-West, waarna hij een paar uur in de cel heeft moeten doorbrengen. Uit een blaastest bleek dat de 24-jarige dj ruim 2,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. 

Quote

Het ziet er op het filmpje heel heftig uit

Dave

Een woordvoerder van de politie Amsterdam laat weten dat de oudste zoon van zanger Dries Roelvink eerder vandaag is vrijgelaten. Zij kunnen niet bevestigen dat het om Dave gaat, maar in een video is te zien hoe hij door politieagenten tegen de grond wordt gewerkt. De Amsterdamse stadszender AT5 gaf de beelden vrij.

Dave trok rond middernacht de aandacht toen hij met zijn auto met hoge snelheid over het Zuideinde in zijn woonplaats Landsmeer reed. Een motoragent besloot het voertuig te volgen ter controle. Op de A10 werd een snelheid gehaald van 180 kilometer per uur, waar 100 kilometer is toegestaan. Midden in de Coentunnel stopte Dave zijn Mercedes op de vluchtstrook waarna hij iets onverstaanbaars naar de motoragent riep. Vervolgens reed hij weg en stond hij een stukje verderop weer stil. Hij stapte uit en reageerde agressief tegenover de agent.

Na een achtervolging werd Dave klemgereden op het Surinameplein in Amsterdam. ,,Ik heb het je net uitgelegd'', gilt Dave tegen de agenten terwijl hij op het zebrapad ligt.

Volgens de artiest valt het allemaal wel mee en heeft de politie 'te heftig' op de gebeurtenissen gereageerd. ,,Ik wil alle verhalen uit de wereld helpen. Het ziet er op het filmpje heel heftig uit, maar ik zit niet meer vast. Ik heb twee à drie uur op het bureau gezeten.'' Ook geeft hij via Instagram toe dat met drank oprijden 'natuurlijk ontzettend stom' is.

Volledig scherm
© Instagram

Balen

Dave zou vannacht een optreden geven in een club in Apeldoorn. In een instagramstory, die inmiddels is verwijderd, gaf hij aan door 'autopech' niet te kunnen optreden. ,,Iedereen die voor mij gekomen is 1000x excuses'', schreef hij.

Volledig scherm
© ANP Kippa

Giez Bergervoet, die Dave Roelvink boekte voor het feest Welcome To The City, laat weten dat hij 20 minuten voor aanvang van de show een berichtje van het management van Dave kreeg. ,,Hij zou om 2.30 uur draaien, toen ik ineens een app-je kreeg dat Dave niet kon komen in verband met een auto-ongeval. Om 3.00 uur hebben we toen het publiek ingelicht. Het was echt flink balen, want veel mensen kwamen speciaal voor Dave.''

Bergervoet heeft morgen contact met Daves woordvoerder over de afhandeling. ,,Het is de bedoeling dat we er financieel uitkomen, want er zijn veel mensen teleurgesteld.''

Dave is de oudste zoon van Dries Roelvink. Hij laat Privé weten Dave 'er zeker over aan de tand te voelen'. De volkszanger heeft nog een dochter, Peggy, en zoon Donny, die onlangs meedeed aan Temptation Island VIPS. De Roelvinkjes zijn vanaf volgende maand te zien bij SBS in het programma Effe geen cent te makken. Dries en zijn vrouw Honoria verlaten hun huis in de PC Hooftstraat en nemen hun intrek in een minimawijk in Amsterdam.