Davina Michelle sluit deelname aan Songfestival niet uit

videoDavina Michelle ziet het wel zitten om voor het oog van 200 miljoen mensen op te treden op het Eurovisie Songfestival. Dat vertelde ze vanmiddag in de Coen en Sander Show. Al twijfelt de zangeres of ze volgend jaar mee wil doen. ,,Ik heb het al zo druk.”

Sinds haar grote doorbraak met Duurt te Lang zingt de naam van Davina Michelle rond voor deelname aan het Eurovisie Songfestival. 100%NL-dj Barry Paf begon zelfs een heuse petitie om de 23-jarige Rotterdamse op het liedjesfestijn te krijgen. Vanmiddag was ze te gast op Radio 538 bij Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, die in het selectiecomité zitten voor het Songfestival, en de radio-dj's vroegen haar naar een mogelijke deelname. ,,Ik sta overal voor open, maar ik weet niet of dit voor mij volgend jaar al gaat gebeuren”, zegt Davina eerlijk.

Ze reageert twijfelend op de vraag of het nog te vroeg is voor haar. ,,Ik wil gewoon even mijn eigen liedjes maken, mijn eigen album uitbrengen en dan heb ik het al zo druk. Als ik dan alles op het Songfestival ga gooien... Dat kan over twee à drie jaar ook nog.” Maar ze sluit een deelname niet uit. ,,Sowieso niet. Maar ik denk dat ik voor volgend jaar liever even focus op een eigen album.”

De commissie die jaarlijks de Nederlandse songfestivalinzending selecteert begon gisteren met het keuzeproces voor een waardige opvolger van Duncan Laurence. Swijnenberg en Lantinga zitten voor het eerst in het comité. Duncan had nog advies voor ze: ,,Kies iemand die een eigen liedje schrijft.”

Volledig scherm
Davina Michelle. © ANP Kippa