DDD-winnaar Buddy Vedder gaat toeren met dansshow

VideoBuddy Vedder is nog lang niet uitgedanst na zijn glorieuze overwinning van Dance Dance Dance samen met collega Robin Martens afgelopen zaterdag. De GTST-acteur gaat nu ook zelf shows geven waarin hij zijn soepele heupbewegingen gaat vertonen. ,,Én ik ga ook nog twee nummers zingen."

Quote

Mijn Instagram is met tiendui­zend volgers per week gegroeid

Buddy Vedder
Buddy Vedder met danspartner Robin Martens na hun winst van Dance Dance Dance
Volledig scherm
Buddy Vedder met danspartner Robin Martens na hun winst van Dance Dance Dance © ANP

,,Reken maar dat ik blijf dansen", zegt Buddy enthousiast. Hij is vandaag aanwezig op de persdag voor The Christmas Show waarin hij net als turner Epke Zonderland een rol speelt. In het kerstspektakel zal hij naast acteren, wederom laten zien hoe los hij in de heupen is. Sinds zijn deelname aan Dance Dance Dance is hij ontdekt als danser.

,,Het was een onwijs vet avontuur en je merkt dat het enorm leeft", vertelt de 22-jarige acteur over zijn winst van de dansshow. ,,Mijn Instagram is met tienduizend volgers per week gegroeid. Het was voor mij ook heel leerzaam. Ik werkte met de beste mensen uit de danswereld en John de Mol was er heel nauw bij betrokken."

Hij genoot met volle teugen van de zaterdagavondshow en gaat dan ook verder met dansen. ,,Ik heb zelf een show geproduceerd, die Buddy on Tour heet, en daarmee ga ik het land in. Ik doe daar acht acts uit Dance Dance Dance met danseressen uit de show. Én ik ga ook nog twee nummers zingen."

Belieber
Buddy volgde een opleiding musicaltheater en is dus muzikaal geschoold. Wat voor nummers kunnen we dan van hem verwachten? ,,Ik ben een echte Belieber, dus van Justin Bieber zal ik wat laten horen. Douwe Bob vind ik ook heel erg tof, dus wie weet komt er een nummertje op gitaar voorbij."

Zijn danspartner uit de show, Robin, is niet te zien tijdens de nieuwe shows. ,,Maar ik blijf zeker dansen met haar, daar kunnen jullie binnenkort meer van zien", zegt Buddy enigszins raadselachtig. Wat het duo precies gaat doen wil hij op dit moment nog niet zeggen.